След множество регионални стачки този път обявената от синдикатите Verdi

...
След множество регионални стачки този път обявената от синдикатите Verdi
Коментари Харесай

Цяла Германия без обществен транспорт в понеделник

След голям брой районни стачки този път оповестената от синдикатите Verdi и EVG предупредителната стачка е национална и ще остави цяла Германия без публичен превоз. Стачката започва в среднощ в неделя против понеделник и ще продължи 24 часа. Особено наранени ще бъдат федералните провинции Долна Саксония и Бремен, където на 27-и март стартира великденската почивка.

От стачките по летищата се чака да бъдат наранени 380 000 души, железниците предлагат на пасажерите  си да тръгнат още в неделя, в случай че желаят да доближат избрана цел, градски превоз няма да има в седем от 16-те федерални провинции: Баден-Вюртемберг, Бавария, Хесен, Долна Саксония, Северен Рейн-Вестфалия, Райнланд-Пфалц и Саксония. И чиновниците по поддръжката на автомагистралите с обща дължина 13 000 км ще стачкуват, заради което се чакат тапи и затваряния на сектори.

Повод за стачката е следващият кръг договаряния за заплащането на чиновниците в публичния бранш. Заради рекордната инфлация синдикатът Verdi желае нарастване с 10,5 % или най-малко 500 евро месечно повече. Железничарският профсъюз EVG упорства за 12 % нарастване на заплатите или минимум 650 евро месечно повече.

Както демонстрират допитванията, стачката се употребява с поддръжката на 55 % от немското население.

Вижте и тази изложба на Дъждовни води: 

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР