След Кричим и в община Калояново учениците от 5-ти клас

...
След Кричим и в община Калояново учениците от 5-ти клас
Коментари Харесай

Учениците се върнаха в клас във втора община от Пловдивско, три започват на ротация

След Кричим и в община Калояново учениците от 5-ти клас нагоре се връщат назад в клас. Заболеваемостта в общината падна под 250 на 100 хиляди, което е причина за рестарт на присъственото образование.

„ Всички възпитаници се завръщат в клас без тестване. На входа имаме медицински филтър. Измерва се температурата на влизащите, има и здравно лице, което да реагира при съществуването на признаци, измежду някои от учениците. Провеждахме проби на най-малките възпитаници в начален стадий, като успяхме да обхванем към 80% от децата. Родителите на огромните възпитаници обаче не са съгласни децата им да бъдат тествани. Там не успяхме да достигнем даже 50% съгласие”, изясни шефът на ОУ „ Иван Вазов” Венелина Радулова, представена от Нова ТВ.

По думите й само трима възпитаници от горен курс са със зелени документи, от общо 77 деца в учебното заведение.

„ При по-висока заболеваемост без съществуването на проби, няма по какъв начин да се провежда образователният развой. Средства за закупуването на проби нямаме”, сподели още шефът.

От през днешния ден в клас се връщат учениците и в общините Марица, Асеновград и Стамболийски. Решение за присъственото образование в Пловдив се чака през днешния ден.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР