След края на днешното заседание съдът пусна Десислава Иванчева и

...
След края на днешното заседание съдът пусна Десислава Иванчева и
Коментари Харесай

Съдът пусна Десислава Иванчева и Биляна Петрова под домашен арест!

След края на днешното съвещание съдът пусна Десислава Иванчева и Биляна Петрова под домакински арест.

Основният претекст на съда беше, че двете към този момент не могат да повлияят на очевидци от община „ Младост “, защото разпитите им в зала към този момент са извършени. Иванчева и Петрова обаче ще останат в ареста, до момента в който прокуратурата не разгласи дали ще стачкува решението.

Третият обвинен по делото Петко Дюлгеров остава за непрекъснато в ареста.

По-рано през днешния ден административният секретар на регион „ Младост” отхвърли да е чувала Десислава Иванчева да е желала рушвет от който и да е строителен бизнесмен в региона. Това стана по време на днешното съвещание по делото против краткотрайно отстранения кмет на „ Младост” Десислава Иванчева. Тя е упрекната във взимане на рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин, с цел да придвижи преписката му за градеж в квартала. Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха задържани показно на 17 април с белязани пари, които съгласно прокуратурата представлявали първия транш от подкупа. Днес в съда секретарката Маргарита Стоянова удостовери, че минути преди ареста е получила позвъняване от Иванчева, в което й било подредено да откри преписката на Ваклин и да я придвижи. Стоянова обаче отхвърли да е чувала за каквото и да е искане на рушвет. На предходното съвещание главният очевидец по делото Александър Ваклин пък съобщи, че Иванчева в никакъв случай не му е желала пари персонално, а диалозите водел с някогашния областен кмет Петко Дюлгеров.

Над 10 очевидци бяха разпитани на днешното съвещание по делото против Иванчева. Сред тях беше дългогодишният административен секретар на регион „ Младост” Маргарита Стоянова. Пред съда тя съобщи, че в обедната отмора на 17 април тази година фактически получила позвъняване, в което Десислава Иванчева ѝ наредила да отиде до кабинета ѝ, да откри преписката за градеж на Александър Ваклин и да я придвижи. Стоянова обаче добави, че не е чувала за искане на рушвет от който и да е строителен бизнесмен в региона. Тя отхвърли и Иванчева да е опитвала да ѝ оказва напън след ареста.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР