След кратка рекламна кампания, електрическият бранд на Hyundai – Ioniq,

...
След кратка рекламна кампания, електрическият бранд на Hyundai – Ioniq,
Коментари Харесай

Ioniq 6 дебютира с дизайн като на Porsche 911

След къса рекламна акция, електрическият бранд на Hyundai – Ioniq, разкри дизайна на втория модел в портфолио си. Новият Ioniq 6 сподели своята визия, въпреки цялостните механически характерности към момента да се пазят в загадка. Дизайна е заимстван от концепта Prophecy, който бе показан през месец март 2020 година. Разбира се, както при всеки сериен автомобил, инженерите са се намесили и са изменили някои от чертите на колата, въпреки в съответния случай това да носи минимални разлики.
`Ioniq

Впечатление вършат облите форми, които способстват значително за ниския коефициент на противодействие от едвам 0.23, което е доста по-малко от този на Ioniq 5, който може да се похвали с 0.288. Веднага след премиерата на модела, в интернет пространството заваляха мнения за това по какъв начин задната част припомня на тази на Porsche 911. Прилики откриваме в спойлерите под задното стъкло и над светлините, както и в самите стопове, които тук употребяват по този начин наречената Pixel технология с дребни квадратни диоди, които символизират марката Ioniq. В долната част на бронята откриваме и отвесни светлини.
`Ioniq

Страничната линия е оптимално изчистена с преобладаващи обли форми, а в името на аеродинамиката можем да открием прибиращи се дръжки на вратите, както и камери, които са заменили обичайните огледала за назад виждане. Джантите също са нови, а от Hyundai споделят, че са създадени да пасват на екстериора на колата.



В предната част също откриваме относително закръглени претекстове, въпреки тук дизайнът да е малко по-разчупен. Пикслизираните светлини съществуват и тук, въпреки да служат единствено като дневни светлини, ситуирани под главните фарове. В долната част на предната ризница са вградени два въздуховода, а самата конструкция на бронята е завършена по подобен метод, с цел да отличава автомобила от главните му съперници.
`Ioniq

Интериорът е също толкоз футуристичен, колкото екстериора, въпреки от корейския бранд да разкриват единствено дребна част от него. Лявата част е непокътната за два 12-инчови екрана, а под тях откриваме нескончаем въздуховод за климатичната апаратура. В двата края на таблото е ситуиран и по един екран, показващ облиците от страничните камери. Всички бутони от вратите са преместени в новата централна подпора, която заменя отвореното пространство от Ioniq 5.
`Ioniq

Макар от Ioniq да не споделят изключително доста механически характерности, знаем че новият модел е издигнат на платформата E-GMP, позната ни от Ioniq 5. Това допуска и сходно задвижване, което включва версия с един или два електромотора и надлежно 228 или 324 конски сили. Повече публична информация чакаме да разберем в околните месеци, когато от компанията разкрият повече за новия си модел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР