След кошмарното пътуване, което преживяха стотици хиляди българи миналия петък

...
След кошмарното пътуване, което преживяха стотици хиляди българи миналия петък
Коментари Харесай

АПИ: Предвидени са алтернативни маршрути за голямото прибиране в неделя

След кошмарното пътешестване, което претърпяха стотици хиляди българи предишния петък по, за 9 май, когато завършва огромното прибиране от почивните дни, е основана специфична организация на придвижването. Тя планува повече заобиколни и различни направления към местата, на които се правят поправки, оповестиха от Агенция “Пътна инфраструктура ”.
Близо половин милион коли са се изнесли от столицата в навечерието на Великден. Очакваше се във вторник да се завърнат не повече от половината, защото хората вземат отпуск за единствените два работни дни тази седмица и сливат празниците, написа.
 Около 90 000 транспортни средства са се върнали в София на 4 май Около 90 000 транспортни средства са се върнали в София на 4 май
90 177 транспортни средства са се върнали в София на 4 май - последният почивен ден към Великден. Най-много коли в посока столицат...
На първо място за прибиращите се по автомагистрала “Тракия ” към София се предлага идната неделя да употребяват Подбалканския път. Той е първокачествен път и може да поеме натоварването, което неизбежно ще се получи, в случай че се чака водачите и пасажерите в над 200 хиляди коли да се приберат на 9 май. Основната причина за тапите по “Тракия ” са ремонтните работи в сектора с нагънатия асфалт сред Чирпан и Стара Загора. Тази съвсем 60-километрова права стартира да се ремонтира главно през март, като бяха сменени основите на пътя и ремонтът към този момент е на стадий полагане на асфалтова настилка. Ако това бе отсрочено през тази почивна седмица и половина, е имало възможност ремонтът да се забави чак до началото на летния сезон, което също щеше да сътвори усложнения, тъй като тогава трафикът по “Тракия ” се усилва над 1,5 пъти.
“Необходимите поправки би трябвало да се правят в подобаващи метеорологични условия. Сега, в случай че не го бяхме почнали, имаше заплаха секторът да е затворен. А по този начин за дейния летен сезон ще сме подготвени ”, сподели зам.-председателят на Управителния съвет на АПИ Иван Досев.
Пътуващите от София към Бургас по “Тракия ” се отклоняват при пътен възел “Чирпан - изток ”. Оттам по второкласния път те не престават до пътен възел “Стара Загора - Кольо Ганчев ”, който се намира южно от града. След това придвижването се включва отново по “Тракия ”. Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при същите пътни възли в противоположен ред. От организацията приканиха във вторник да се употребяват още различни направления за други сектори от републиканската пътна мрежа.
Например за достигането от столицата до Видин и Монтана и назад може да бъдат употребявани проходът Петрохан и пътят през Искърското дефиле, вместо да се пътува по “Хемус ”. Магистралата в най-натоварените дни също към този момент мъчно поема целия трафик, а и там много сектори са в ремонт. За прибиращите се откъм Гърция и Банско в София опция на пътя през Владая е автомагистрала “Струма ” (бившата “Люлин ”), която довежда трафика в столицата единствено на 9 км северно от “Княжево ”, само че до необятното околовръстно. Това дава и по-бърз достъп до други региони на столицата, до момента в който пътят през Владая вкарва целия трафик през Княжево и е само3 ленти. В неделя придвижването ще е реверсивно - две за влизащи в София, само че все пак се чакат тапи.
 АПИ: Автомагистрала Струма край Симитли е строителен обект АПИ: Автомагистрала " Струма " край Симитли е строителен обект
Участъкът от Автомагистрала „ Струма " край Симитли е строителен обект. Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) направи това конкретизиране във връзка пу...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР