След кончината на бразилската футболна легенда Пеле, смятан за най-великия

...
След кончината на бразилската футболна легенда Пеле, смятан за най-великия
Коментари Харесай

“Пеле ще живее вечно, но Едсон един ден ще умре”: Мисли на Краля на футбола

След кончината на бразилската футболна легенда Пеле, считан за най-великия футболист на всички времена, спортната редакцията на “Франс прес ” подбра най-хубавите му цитати. Ето кои са те:
“Хората спорят сред Пеле и Марадона. Ди Стефано е най-хубавият, доста по-завършен ” – през 2009 година Пеле приключи безконечния спор за това кой е най-великият, като помаза сънародника на Марадона и легендата на “Реал Мадрид ” Алфредо ди Стефано;„ Роден съм да играя футбол, както Бетовен е роден да написа музика, а Микеланджело – да рисува “ – Пеле пред Fifa.com; “Всяко дете по света, което играе футбол, желае да бъде Пеле. Нося огромна отговорност да им покажа освен по какъв начин да бъде като футболист, само че по какъв начин да бъде като мъж ” — Пеле пред Sports Illustrated през 1999 година за бремето на славата;„ Мисля, че беше доста сходно. Емоцията беше съвсем същата. Когато Бразилия загуби, изглеждаше, че нещо умря, страната умря – същото, което се случи с Кенеди. Бях на 9 години. Това беше първият път, когато видях татко ми да плаче ” — Пеле през 2014 година за провалянето на Бразилия на финала на Световното състезание през 1950 г.; “Дузпата е нерешителен метод да се вкара гол ” – от „ Пеле: Автобиографията “;„ Всичко на земята е игра. Преходно нещо. Всички приключваме мъртви. Всички приключваме еднообразно, нали? “ — Пеле през 1977 г.; “Когато той направи това, от устата на мъртвия потече кръв. Лекарят изпусна ръката и аз се обърнах, прилоша ми. Дълго време по-късно се събуждах през нощта с крясъци. ” – през 2012 г Пеле описа пред GQ за повратния миг, когато се натъкна на мъртъв водач на планер, което постави завършек на фантазиите му да стане пилот;„ Вкарал съм над хиляда гола в живота си, само че това, за което хората постоянно приказват с мен, е за оня, който не съумях да отбележа “ — Пеле за изключителното избавяне на британския вратар Гордън Бенкс в мача от Световното състезание през 1970 г в Мексико;„ Всичко положително го прави Пеле. Лошото (го прави) Едсон (собственото му име) “ — Пеле пред списание Time през 2014 година за какво се е наричал Пеле; “Пеле не умира. Пеле в никакъв случай няма да почине. Пеле ще продължи постоянно. Но Едсон е естествен човек, който ще почине един ден, а хората не помнят това ” — Пеле за футболното величие и човешката смъртност пред The Guardian през 2003-та.
Поклонението на бразилската футболна легенда Пеле ще бъде в понеделник, а погребението му във вторник в Сантос, югоизточният град, където той игра по-голямата част от кариерата си, заяви някогашният му клуб.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР