След като Западът наложи тежки санкции на почти цялата руска

...
След като Западът наложи тежки санкции на почти цялата руска
Коментари Харесай

Руският крал на металите: Путин може да върне Русия в 1917 г.

След като Западът наложи тежки наказания на съвсем цялата съветска финансова и корпоративна система поради нашествието в Украйна, стопанската система на страната е изправена пред най-сериозната рецесия след разпадането на Съветския съюз през 1991 година

Международни компании напущат Русия, а преди дни президентът Владимир Путин разгласи, че държавното управление може да национализира активите на такива компании. Точните механизми за това към момента са неразбираеми, макар че измежду съветския хайлайф се води яростен спор за това какъв брой тежка би трябвало да бъде реакцията на Москва към западните наказания.

„ Ще намерим легален метод да създадем това “, съобщи Путин, представен от BBC.

Действията му обаче може да върнат Русия в дните на Болшевишката гражданска война от 1917 година, предизвестява Владимир Потанин, считан за краля на металите. Той е най-големият акционер в „ Норилск Никел “ – най-големия производител на паладий и първокачествен никел в света. Освен това е и главен производител на платина и мед, като създава и кобалт, родий, сребро, злато, иридий, рутений, селен, телур и сяра.

Конфискуването на активите на компании, избягали от Русия след нашествието в Украйна, ще разбие доверието на вложителите за десетилетия и ще върне Русия в бедствените дни на Болшевишката гражданска война от 1917 година “, споделя Потанин, представен от Reuters.

Той предвижда ще направи страната непривлекателна за вложителите в продължение на десетилетия. „ Това ще ни върне 100 години обратно в 1917 година, а световната липса на доверие към Русия от вложителите, ще усещаме в продължение на доста десетилетия “, предизвестява магнатът.

Според него Русия би трябвало да отговори с прагматизъм на изключването си от цели елементи на световната стопанска система.

Не би трябвало да се опитваме да „ затръшнем вратата “, а да се стремим да запазим икономическата позиция на Русия на тези пазари, които толкоз дълго култивирахме “, съобщи 61-годишният президент на „ Норилск Никел “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР