След като вестта за смъртта на Оливия Нютън-Джон ни натъжи

...
След като вестта за смъртта на Оливия Нютън-Джон ни натъжи
Коментари Харесай

Почина световноизвестният дизайнер Исей Мияке

След като вестта за гибелта на Оливия Нютън-Джон ни натъжи рано тази заран, стана ясно, че още една всепризната по целия свят персона към този момент не е измежду нас - японският фешън дизайнер Исей Мияке е умрял на 84-годишна възраст.
Исей Мияке: Символ на лукса и авангарда 
Известен с революционните си похвати и новаторския си жанр, Мияке построява глобална модна марка, емблематична част от която са черните пуловери с висока яка на Стив Джобс и парфюмите. Международно самопризнание Мияке получава през 80-те години на предишния век с авангардните си дизайни, като първокласните артикули на марката му незабавно получават статут на колекционерски продукти.

Днес негови планове се съхраняват в Музея на Виктория и Албърт в Лондон, Музея за съвременно изкуство в Ню Йорк и Музея на изкуствата във Филаделфия.

Японски медии прецизират, че повода за гибелта на Мияке е рак на черния дроб. Той е умрял още в петък предходната седмица. 
Да се издигнеш от пепелта 
Мияке е роден в японския град Хирошима през 1938 година Бомбата, която е хвърлена над града през 1945 година, води до това, че той куца през целия си живот, а майка му умира три години по-късно от излагането на радиация. Решен да не носи етиката на дизайнера, избягал от атомната бомба, той не загатва за тежкото си детство до 2009 година, когато публикува публикация в поддръжка на нуклеарното разоръжаване, оповестена в " Ню Йорк Таймс ". Мияке учи графичен дизайн в университета за изкуства Тама в Токио, преди да се реалокира в Париж през 1965 година Там той се записва в шивашко учебно заведение. 
Традиция и иновация 
Дизайнерът опитва с обичайни и съвременни техники по време на цялата си кариера, траяла повече от 50 години, като още през 60-те години работи с фамозните фешън дизайнери Ги Ларош и Юбер дьо Живанши. До 80-те години на предишния век той се слави като един от най-революционните дизайнери в света, защото работи с всевъзможни материали от пластмаса до метал - както и с обичайни японски материали и хартия. Иноватор през цялата си кариера, още през 2007 г. Мияке стартира да изследва издръжливи и екологично устойчиви материали. Освен с достиженията в света на модата, Мияке е прочут и с линията си парфюми. Първият, " L`Eau d`Issey ", е създаден през 1992 година и се трансформира в интернационален бестселър.

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР