След като във вторник вечер Бенфика беше елиминиран в третия

...
След като във вторник вечер Бенфика беше елиминиран в третия
Коментари Харесай

Вижте отборите от I и II урна на жребия за групите на ШЛ

След като във вторник вечер Бенфика беше отстранен в третия кръг на квалификациите на Шампионската лига, отпадна и последната въпросителна за това кои отбори ще бъдат в първите две урни на жребия за груповата фаза, който ще се тегли на 1 октомври. Португалският клуб имаше късмет да влезе във II урна, само че загуби от ПАОК с 1:2.

В I урна място намират носителят на трофея Байерн (Мюнхен), първенецът в Лига Европа - Севиля, както и първенците на страните с най-голям коефициент в ранглистата на УЕФА - Испания (Реал Мадрид), Италия (Ювентус), Англия (Ливърпул), Франция (Пари Сен Жермен), Русия (Зенит) и Португалия (Порто).

Във втората урна има един отличник на страната си - Шахтьор (Донецк), както и клубове от водещите шампионати, които не са първенци. Сред тях е и единият представител на Нидерландия (Аякс), където първенец не беше избран поради пандемията. Другият отбор от Ниската земя - АЗ Алкмаар, също като Бенфика отпадна в квалификациите.

Отборите от една урна няма по какъв начин да се паднат в една група. Също в една група няма да има отбори от една и съща страна.

I урна: Байерн, Севиля, Реал Мадрид, Ливърпул, Ювентус, ПСЖ, Зенит, Порто

II урна: Барселона, Атлетико Мадрид, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Шахтьор (Донецк), Борусия (Дортмунд), Челси, Аякс

Отборите от другите две урни ще станат ясни след изиграването на плейофите. Груповата фаза започва на 20 октомври.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР