След като Световната здравна организация (СЗО) официално промени позицията си

...
След като Световната здравна организация (СЗО) официално промени позицията си
Коментари Харесай

Нови мерки срещу китайския вирус по цял свят

След като Световната здравна организация (СЗО) публично промени позицията си във връзка с новия китайски вирус (2019-nCoV), редица страни по света започнаха спомагателни ограничения, съобщи БГНЕС.
Държавният департамент на САЩ разреши частичната евакуация на чиновниците на посолството в Пекин и китайските консулства, оповестява Axios.
Според обявата, която се базира на представител на ведомството, известието за " позволено тръгване " се отнася за всички чиновници в посолството на САЩ в Пекин и генералните консулства във всички огромни китайски провинции, чието наличие не е належащо за работата на тези задачи.
" Държавният департамент ще преразгледа статута на позволеното тръгване на посолството на САЩ в Пекин и генералните консулства в Китай, в случай че е належащо. Посолството на САЩ и генералните консулства в Китай ще продължат да дават консулски услуги, доколкото ресурсите разрешават ", съобщи представителят на Държавния департамент
По-рано САЩ евакуираха от Ухан към 200 чиновници на американското консулство, техните фамилии и други американски жители. А в Съединените щати към този момент има доказани два случая на болест - жена, пътувала до Китай, е заразила мъжа си. Двамата живеят в Чикаго.
Същевременно, държавният секретар по туризма на Черна гора Дамир Давидович удостовери, че е реализирано съглашение с туристическите организации, които водят туристи от Китай, да прекратят всички договорености за неопределен срок заради разпространяването на ковид. Министърът на опазването на здравето на Черна гора Кенан Храпович съобщи, че 212 души, които са влезнали към този момент в страната от Китай, са под непрекъснато здравно наблюдаване. Той сподели след сесията на държавното управление, че здравната система е " безусловно подготвена за възможна поява на случаи на коронавирусна зараза ". Храпович изясни, че " всички гранични пунктове са изцяло оборудвани с нужното за предварителна защита на болестта ".
В друга балканска страна - Гърция, също има подозрение за случай на ковид. Симптоми демонстрира мъж, който към този момент е в изолираност и са пратени проби за проучване - дали в действителност става въпрос за новата болест или за друго заболяване.
Италианското държавно управление пък разгласи, че стопира всички полети сред Италия и Китай, откакто лекарите потвърдиха, че двама китайски туристи са с позитивни проби за ковид. Туристите, за които се счита, че са брачен партньор и брачна половинка, са в изолираност в болница за инфекциозни заболявания в Италия. " Ние сме първата страна от Европейския съюз, която подхваща тази защитна мярка ", сподели министър председателят Джузепе Конте на конференция.
От Turkish Airlines оповестиха, че стопират полетите до Китай до 9 февруари с оглед разрастващата се зараза, породена от ковид, заяви Анадолската организация.
" С оглед оценка на обстановката и скорошното развиване на събитията, свързани с разпространяването на ковид, както и дейностите на национални и интернационалните управляващи, стопираме полетите си до градовете Пекин, Гуанджоу, Шанхай и Сиан до 9 февруари ", съобщи старшият вицепрезидент на Turkish Airlines за връзки с медиите.
Междувременно, американски водачи подадоха иск против American Airlines, с цел да принудят компанията да спре полетите до Китай поради избухналата там вирусна зараза.
Основните самолетни компании по света са спрели или внезапно понижили услугата до Китай, в това число американските превозвачи United и Delta. American Airlines анулираха някои полети, само че единствено от 9 февруари до 27 март и единствено тези от летището в Лос Анджелис.
Алианската асоциация на водачите (APA) заведе дело в Тексас, базирайки се на " сериозните и в доста връзки към момента незнайни закани за здравето, породени от ковид ". Съюзът желае краткотрайно прекъсване на авиотранспортните услуги сред САЩ и Китай на превозвача, отбелязвайки, че American Airlines прави почти 56 месечни полета сред интернационалното летище Далас и летищата в Китай.
" Множество други огромни превозвачи, които обслужват Китай, в това число British Airways, Air Canada и Lufthansa, са решили да преустановят услугата за тази страна от нерешителност ", гласи изказването на АРА.
Новият ковид досега е предизвикал гибелта на 213 души, а цифрата на инфектираните в Китай е към този момент 9602-ма.
Какво би трябвало да знаете за вируса - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР