След като стана ясно, че турският инвеститор в имотния сектор

...
След като стана ясно, че турският инвеститор в имотния сектор
Коментари Харесай

След фалита на Гаранти Коза: Работата по проекта в Младост продължава, имотите се продават

След като стана ясно, че турският вложител в имотния бранш " Гаранти Коза " е разгласен във банкрут в южната ни съседка, се появиха въпросите какво се случва с мегапроекта на компанията в София.

Към момента работата по комплекса в квартал " Младост " продължава, а изпълнителят няма проекти да замразява плана. Това са удостоверили от компанията " Градска канализация България " - правоприемник на " Гаранти Коза България " от 2019 година, пред.

" Не сме спирали плана и нямаме желание да го стопираме. Ние нямаме директни връзки с турската компания, а и оповестяването в неплатежоспособност е минало единствено на първа инстанция ", показва Коста Андреев, който е оперативет шеф на сдружението.

У нас компанията е дъщерна компания на подразделението на " Гаранти Коза ", записано в Нидерландия.

Андреев прибавя, че вследствие на пандемията планът е бил преразгледан, като неговата застроена повърхност е била понижена, а към този момент плануваните етажи са по-малко.

Според " 24 часа " по обекта се работи, само че все още има единствено ров, а самото строителство не е стартирало. Въпреки това жилищата в жилищните здания към този момент се продават. По думите на Коста Андреев към този момент огромен % от жилищата имат притежатели.

Компанията зад мегапроекта " Гранд Каньон " в " Младост " банкрутира

Площта на комплексът беше понижена на половина още преди време, а в този момент не е ясно какво ще се случи с него

Във към този момент невалидна оферта за продажбата на жилища в комплекса " Гранд Каньон " студиата в него са били предлагани на цени от към 111 000 евро, а най-големите четиристайни жилища с повърхност до 155 квадратни метра - на цени от 385 000 евро.

Според първичният проект в " Гранд каньон " трябваше да има три високи здания със 700 жилището, които и да носят имената " Рила " (30 етажа, 114 метра), " Пирин " (19 етажа с жилища, 84 метра) и " Витоша " (16 етажа с жилища, 73 метра). Хотелът трябваше да бъде първата постройка и да се ръководи интернационалната верига Swissotel.

Строителството на плана беше забавено, като той беше обсъждан от Столичния общински съвет. След последното решение комплексът в " Младост " трябваше да бъде понижен на общо 30 000 квадратни метра разгърната застроена повърхност, а постройките да бъдат понижени на две по-ниски.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР