След като стана първия търговски център в България със сертификат

...
След като стана първия търговски център в България със сертификат
Коментари Харесай

Иновативна система за дезинфекция посредством нанотехнология е въведена в Paradise Center

След като стана първия търговски център в България със документ за сходство с ограниченията против COVID-19 съгласно шведската компания Safe Shopping Centers (SSC), Paradise Center не стопира да внедрява нови ограничения за сигурност с грижа за своите гости и чиновници.

Общите елементи, най-натоварените зони и предметите, които подлежат на всеобщо допиране в комерсиалния център са третирани с новаторска нанотехнология, утвърдена от немския институт по вирусология „ Робърт Кох”, която обезпечава дълготрайна отбрана от вируси, микроби и бактерии.

Със силата на нанотехнологията са дезинфекцирани всички мебели в зоната за хранене – маси, столове и плотове, входовете и изходите на комерсиалния център, асансьори, ръкохватки на ескалатори и парапети, бюро Информация, както и меката мебел на територията на центъра.

Нанопокритието основава предпазен пласт от позитивно заредени кристални частици, които притеглят и унищожават 99,99% от другите типове бактерии, вируси, гъбички, плесени и други микроорганизми.

Иновативното решение за предварителна защита от микроорганизми е отличено с първа премия за нововъведения в технологиите в Германия и за разлика от общоприетите дезинфектанти, които се използват неведнъж, само че имат успеваемост по-кратка от 24 часа, дезинфекцията с нанопрепаратите е еднократна и подсигурява отбрана на третираните повърхности за повече от 1 година.

„ Здравето, сигурността и предварителната защита са преди всичко за нас и по тази причина не стопираме да търсим и внедряваме нови решения, с които да отговорим на интернационалните здравни стандарти и да предложим на всички гости безвредно извършване на покупки и престой.”, споделят от екипа на комерсиалния център.


Дезинфекцията с нанотехнология е следващата от редица подхванати и настоящи ограничения за сигурност на чиновниците и клиентите на територията на Paradise Center. Търговският център е първият и единствен досега в България, който разполага със специфична светлинна система, която алармира при скупчване на хора в общите елементи.

На разположение на чиновниците и посетителите на комерсиалния център са диспенсъри с дезинфектант за ръце с автоматизиран механизъм, а дезинфекцията в общите елементи и най-натоварени зони е засилена.

Търговският център работи с естествена вентилация, което изцяло дава отговор на напътствията на CDC (Centers for Disease Control and Prevention), Atlanta, Georgia и REHVA (Representatives of European Heating, Ventilation and Air Conditioning Associations).

С цел по-широка информираност на посетителите в Paradise Center продължава да тече осведомителна акция, ориентирана към наемателите и посетителите. На осведомителните табла в комерсиалния център и в тоалетните има напомнителна информация за методите за предварителна защита и попречване на инфекции.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР