След като се наигра на тронове, Емилия Кларк отново призовава

...
След като се наигра на тронове, Емилия Кларк отново призовава
Коментари Харесай

Емилия Кларк оставя сърцето си в Последната Коледа

След като се наигра на тронове, Емилия Кларк още веднъж приканва за внимание. Актрисата, която стана фаворитка на феновете като Майката на драконите Денерис, този път няма да възпитава издишващи огън създания. Въпреки видимо реалистичната сюжетна основа на премиерното й заглавие „ Последната Коледа “ обаче тя още веднъж се увлича по история, която провокира въображението.

За тази продукция Ема Томпсън, която освен взе участие в нея, само че е и неин абстрактен мотор, се заема още преди девет години. Тогава тя подмята концепцията на Джордж Майкъл, като дава поръчка, че ще изпълни саундтрака на заглавието с негови осъществявания. Идеята, която зашеметяващо съумява да съблюдава с акуратност, пък е да построи сюжета въз основата на дословното значение на първите думи от припева на Last Christmas.

Ето и какво се случва на екрана! Кейт (Кларк) е непокорна млада дама, скоро претърпяла животоспасяваща трансплантация на сърцето. Когато я виждаме за първи път тя е хирургически прикрепена към куфара си, с който обикаля по питейни заведения и търси идната си спирка за нощуване... и още нещо. Тя е цинична, мързелива и егоистична – фаза, през която едва ли има човек, който да не е минал. А Емилия Кларк е повече от органична в първата си по-голяма роля след края на „ Игра на тронове “.

Красиви и топли цветове, макар коледната тема, позиционирана в Лондон, поучителната умилителна история и да не забравяме – песните на отишлия си преди три години от този свят Джордж Майкъл, трансформират „ Последната Коледа “ в положително прекарване за цялото семейство. За чувството, че гледате филм, създаден от поточната линия на Hallmark, способства и Хенри Голдинг (Crazy Rich Asians), чийто воин Том служи като пътеводна звезда за изживяващата екзистенциална рецесия Кейт. Двамата, несъмнено, се влюбват, само че режисьорът Пол Фийг отхвърля да ни остави пред екрана без една последна изненада.

След като продуцира, става съавтор на сюжета Ема Томпсън също радва и с блестящо наличие на екрана. В „ Последната Коледа “ тя влиза в ролята на майката на Кейт, избягала дружно със фамилията си от някогашна Югославия. Загрижена и всеотдайна, тя се оказва единствената, която не намира мястото си в новия им дом – Англия, което – поради романтично-комедийните корени на заглавието, води до значително комични обстановки.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР