След като се класира за Шампионската лига за първи път

...
След като се класира за Шампионската лига за първи път
Коментари Харесай

Унион иска да играе ШЛ на собствения си стадион

След като се класира за Шампионската лига за първи път в своята история, Унион Берлин желае да играе домакинските си мачове на своя стадион " Ан дер Алтен Форстерай ", а не на олимпийския стадион в Берлин.

" Нашето мнение не се е трансформирало. Ако е допустимо, ще играем тук ", сподели президентът Дирк Цинглер на конференция.

Все още не е ясно дали Унион ще може да своите мачове от Шампионската лига вкъщи. Стадионът на отбора има потенциал за 22 012 души, само че предлага единствено няколко хиляди седящи места и почитателите гледат мачовете най-вече правостоящи.

Според Цинглер, Eвропейската футболна централа УЕФА ще реши през юни дали ще разреши правостоящи места в европейските шампионати през идната акция.

Този сезон имаше тестова фаза за правостоящи места, което разреши на Унион да играе домакинските си мачове в Лига Европа на личния си стадион. През 2021-а обаче те трябваше да изиграят трите си дуела от групите в Лигата на конференциите на Олимпийския стадион.

Двубои от Шампионската лига на " Ан дер Алтен Форстерай " също значи, че клубът ще загуби няколко милиона евро доходи от билети. Олимпийският стадион в Берлин може да одобри към 74 хиляди фенове.

Цинглер обаче сподели, че в тима са подготвени с възможен проект Б.

" Подготвяме го редом, както постоянно. Трябва също по този начин да сме признателни, че има петзвезден стадион, благосъстоятелност на града, на който можем да се преместим ", той сподели.

Унион Берлин отпразнува първото си класиране в Шампионската лига с победа с 1:0 против Вердер Бремен в последния мач за сезона от Бундеслигата през вчерашния ден./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР