След като редица музеи и художествени галерии затвориха вратите си

...
След като редица музеи и художествени галерии затвориха вратите си
Коментари Харесай

Световна карта представя най-търсените художници в "Гугъл" през 2020 г.

След като редица музеи и художествени галерии затвориха вратите си по време на COVID-19 пандемията, доста фенове на изкуството се потопиха във виртуалната действителност като единствен метод да се допрян до творбите на обичаните си художници.

Отчитайки това, екипът на взема решение да разбере кои художници са били най-търсени през 2020 година и кой е бил най-популярен във всяка страна по време на пандемията от новия ковид.

Изследователите са употребявали данните за търсене в " Google ", с цел да разкрият най-търсения художник за 2020 година във всяка страна по света (без тези в сиво, за които няма задоволително данни), а по-късно дизайнерите на компанията са основали седем неповторими карти, с цел да покажат резултатите на всеки континент на планетата.

Ренесансовият талант Леонардо да Винчи заема първо място в класацията на най-търсените художници през 2020 година, оглавявайки подреждането в 82 страни по света, само че той не е бил избор номер едно в доста страни - като Англия, Франция, Русия и България, да вземем за пример.

Банкси е бил най-търсеният художник от българите в " Google " през 2020 година, демонстрира картата на Европа.

Вижте повече за картите от галерията в
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР