След като претърпя поредни поражения от Александър Усик и се

...
След като претърпя поредни поражения от Александър Усик и се
Коментари Харесай

Джошуа се завръща на ринга, ще преследва убедителна победа

След като претърпя следващи провали от Александър Усик и се би единствено два пъти от началото на 2021 година, аурата на Антъни Джошуа сигурно не е това, което беше преди. Въпреки това, преди завръщането му в игра в събота, същият звук и очакване остават, до момента в който почитателите на бокса чакат да видят дали той може да стартира пътя към изкуплението против Джърмейн Франклин.

Срещата няма да стартира преди 01:00 часа българско време.

След като не е вкусвал победа от декември 2020 година, когато победи Кубрат Пулев на „ Уембли “ по време на пандемията от ковид, това възприятие за успех е непознато на Джошуа, защото той стартира фаза на възобновяване под управлението на нов треньор.

Златният олимпийски медалист от 2012 година се разсърди за въздействието, което Дерик Джеймс е оказал върху него по време на лагера му в Тексас, Джошуа акцентира, че неговият треньор е добавил спомагателни пластове към репертоара му, вместо да прави промени. Джошуа призна, че изпитва прочут напън да покаже на Джеймс, че си е заслужавал времето и напъните си, а стимулираният боксьор може да съставлява единствено по-голяма опасност за Франклин.

Най-голямата спънка може да бъде избягването на разсейването, Джошуа е наясно, че би трябвало да завоюва и да го направи безапелационно, с цел да ускори шума за конфликт с първенеца на WBC Тайсън Фюри или възможна среща с Джо Джойс. Независимо от това, че Франклин загуби тази борба, той се съобщи на международната сцена, като отслабна доста за сметка на построяването на мускули. Еди Хърн призна, че е останал сюрпризиран от формата, в която е влезнал Франклин през последните четири месеца.

Джошуа не притегли доста похвални мнения от двете си провали от Александър Усик, а чувството е, че е трябвало да употребява размера си в своя изгода, вместо да бъде надминат от един от най-технически надарените боксьори в спорта.

Усик се върна от проблематичния девети рунд, като подвигна предавките в 10-ия и това му даде звук да вземе рундовете, което в последна сметка докара до победа със съдийско решение. Междувременно Франклин не се беше бил с някое по-голямо име, преди да излезе на кръга с Уайт през ноември.

Откакто загуби от Анди Руиз, Джошуа се счита за уязвим войник и това е задоволително обективна оценка, като се има поради, че той загуби три от последните си пет борби и  се боксира внимателно против Руиз в реванша. Франклин също е цялостен с убеденост, откакто сподели недооценената си класа при провалянето против Уайт, като 29-годишният боксьор е уверен, че е направил задоволително, с цел да завоюва тази борба.

Това е рядка борба в тежка категория, в която всеки резултат наподобява вероятен. Има толкоз огромен късмет Джошуа да запише ранна победа или да завоюва по точки, колкото и Франклин да нанесе удари, които ще накарат Антъни да бъде по-предпазлив.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР