След като правеха намеци от години насам, Порше изглежда разкриха

...
След като правеха намеци от години насам, Порше изглежда разкриха
Коментари Харесай

Порше може би готвят завръщане във Формула 1


След като правеха подмятания от години насам, Порше наподобява разкриха най-сериозната причина за завръщане във Формула 1. Немците създават мотор, с който най-вероятно ще вземат участие при идващите промени, планувани от ФИА за 2021. Въпросните правила попаднаха във фокуса на вниманието и на други компании като Астън Мартин и Алфа Ромео, само че към този момент няма никаква съответна информация.

При Порше обстановката наподобява по-различно. Те не престават да създават V6 мотор, който в началото трябваше да замести четири цилиндровия в LMP1 категорията на Световния шампионат по устойчивост. Важна детайлност е, че Порше оповестиха своето отдръпване от тези серии по-рано през годината, като оставиха отворена опцията да се насочат към Формула Е. Тъй като работата по новия им V6 мотор не е спряна, най-вероятно е той да бъде употребен в други категории на моторния спорт като Формула 1.

Немският производител не крие, че има интерес да се завърне в най-престижния международен шампионат, където не участва от 1991 година насам. По това време Порше имаха несполучлив опит с тима Футуърк Ероус, след което напуснаха трайно. За първи път се заприказва за завръщане през 2010, само че едвам през 2017 има по-сериозни индикации за съществени планове.

При всички положения нищо няма да стане пред 2021, когато ще влязат в мощна нови регулации за моторите във Формула 1. Въпреки заканите от страна на Ферари, че могат да се отдръпват, управлението на спорта има упоритостта да притегли повече производители. В момента единствено Ферари, Мерцедес и Рено доставят 90% от всички коли на стартовата решетка.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР