След като показа стабилна игра с мъжкия национален отбор на

...
След като показа стабилна игра с мъжкия национален отбор на
Коментари Харесай

Талантът Константин Костадинов е пред дебют в Евролигата

След като сподели постоянна игра с мъжкия народен тим на България и беше част от състава, който класира страната за ЕвроБаскет 2022, Константин Костадинов не стопира да се радва на положителни вести. 17-годишният надарен баскетболист към този момент публично попадна в състава на Реал Мадрид за мачовете от Евролигата, научи Sportal.bg. Все още не е ясно по кое време българският състезател ще направи дебют в най-комерсиалния клубен шампионат, само че това може да се случи още през днешния ден, когато испанският гранд посреща Жалгирис в мач от 26-ия кръг на конкуренцията.

По време на втория мач от евроквалификациите против Босна и Херцеговина той записа и името си в историята като най-млад дебютант с националната фланелка на 17 години 10 месеца и 28 дни. Така той надмина рекордьорите до момента - Божидар Аврамов на 18 години, 5 месеца и 12 дни, както и Цветомир Чернокожев - 18 години, 5 месеца и 29 дни.

През последните години единственият българин, който непрекъснато се изявява в Евролигата е Александър Везенков. През сезон 2016/2017 националът Йордан Минчев също записа присъединяване в шампионата на богатите. Тогава с екипа на турския гранд Фенербахче той игра в два мача - против Баскония и Цървена звезда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР