След като по-рано тази година социалната платформа заяви, че започва

...
След като по-рано тази година социалната платформа заяви, че започва
Коментари Харесай

Фейсбук въведе нови правила за заглавията на новини

След като по-рано тази година обществената платформа съобщи, че стартира интензивно да търси способи да се пребори с големите размери от злокачествени и подправени вести, то новите правила са към този момент публични, написа СофтУни .

Новите промени в софтуерния логаритъм, който дефинира видимостта на новините, няма напълно да ви лиши от “clickbait” и неистини, само че ще ги направи доста по-трудно забележими.

Разликите в логаритъма са свързани освен със заглавията на новините като самостоятелни изявления, само че и на равнище страница – страниците с нарушавания ще бъдат наказвани откъм видимостта им.

Отделно от това, тестването на заглавия ще бъде разграничено в две насоки – установяване дали заглавието съдържа нужна информация или преувеличава излишно.

Нарушаването на което и да е предписание ще понижава целта на нарушаващите изявления и ще ги мести по-надолу в новините, които виждате, само че няма да ги отстранява изцяло.

Алгоритмите са подготвени посредством голям размер от към този момент категоризирани данни и се чака да имат задоволително еластичност, с цел да се оправят с разнообразието от заглавия, които срещаме.

Все още обаче не можем да разчитаме напълно на изкуствения разсъдък по отношение на определянето на дадена вест като погрешна, защото работата в тази тенденция е на доста ранен стадий.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР