След като от инвестиционния фонд PPF вчера официално потвърдиха смъртта

...
След като от инвестиционния фонд PPF вчера официално потвърдиха смъртта
Коментари Харесай

Кой застава начело на PPF след Петр Келнер?

След като от капиталовия фонд PPF през вчерашния ден публично потвърдиха гибелта на притежателя си Петр Келнер, от управлението излязоха със известие кой ще поеме ръководството му. На неговото място ще застане Ладислав Бартоничек, който е един от тримата акционери в PPF.

Петр Келнер беше притежател на 98,93% от акциите на фонда, а Бартоничек и третият акционер Жан-Паскал Дювиесарт - на надлежно 0,5% всеки.

" Компанията декларира, че гибелта на нейния създател няма да повлияе на действието на PPF Group. Тя ще продължи да движи напред своите проекти за вложения и визията, основана от Петр Келнер и неговия екип ", се споделя в публично известие.

През капиталовия фонд Петр Келнер беше притежател на бизнеси в разнообразни браншове - от телекомуникации, през произвеждане, медии до биотехнологии. В България PPF е притежател на оператора Telenor, като ръководи цялата телекомуникационна група в Източна Европа, както и на медиите под шапката на bTV.

Вчера стана ясно, че в събота най-богатият източноевропеец с благосъстояние, изчислявано на 15,9 милиарда $, е умрял в случай с хеликоптер по време на пътешестване в Аляска.
 Петр Келнер е умрял в злополука с хеликоптер Обновена
Собственикът на bTV и Telenor у нас е умрял в злополука с хеликоптер

Той е бил на ски екскурзия в Аляска
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР