След като осигуриха добра възвращаемост на инвеститорите през миналата година,

...
След като осигуриха добра възвращаемост на инвеститорите през миналата година,
Коментари Харесай

Alphabet награждава топ мениджъри с акции за милиони долари

След като осигуриха добра възвращаемост на вложителите през предходната година, висшите мениджъри в Гугъл ще получават нарастване на заплатите за 2022 година, както и съществени бонуси под формата на акции, написа Си Ен Би Си.

От документи, подадени към Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) на Съединени американски щати, излиза наяве, че управителният съвет на компанията майка на Гугъл – Alphabet, е одобрил нов пакет от хонорари за финансовия шеф Рут Порат, ръководителя на правния отдел Кент Уокър, шефа на Google Search Прабхакар Рагаван и основния бизнес шеф Филип Шиндлер.

Базовите заплати на мениджърите се усилват от 650 хиляди на 1 млн. $, като всички те ще получат и награда под формата на акции, оценени на сред 23 и 35 млн. $.

Цената на книжата на Alphabet се увеличи с 65% през 2021 година, задминавайки темпото на напредък на по-широкия пазар и всички други огромни софтуерни компании в Съединени американски щати. Бизнесът с търсачката на Гугъл се възвърне бързо от забавянето, провокирано от пандемията от COVID-19. и стартира да пораства с темпото, което поддържаше преди пандемията, възползвайки се от растежа на приходите от реклами. YouTube също регистрира растеж на трафика, а подразделението на Гугъл за облачни услуги притегли бизнес клиенти, откакто доста компании започнаха да разчитат на модел на работа от разстояние.

Рагаван и Шиндлер получават най-големите пакети с акции за 2022 година Компанията им дава акции на стойност 12 млн. $ за реализирани резултати. Те ще бъдат добити в интервала 2022-2024 година според от това по какъв начин се показва цената на книжата спрямо съставените елементи на S&P 100. Те са възнаградени с още 23 млн. $ под формата на лимитирани акции, които ще се получават на тримесечно на 12 вноски, според от продължаващата претовареност на двамата в компанията.

Порат и Уокър получават основани на достиженията акции за по 5 млн. $, както и 18 млн. $ под формата на лимитирани акции.

Разкриването на тази информация идва в миг, в който Гугъл пробва да овладее безпокойството измежду чиновниците на фона на възходящите инфлационни разноски. На среща на всички чиновници през декември, на която са били показани проектите на компанията за 2022 година, ръководителите на Гугъл са адресирали опасенията на чиновниците по отношение на възнагражденията и са декларирали, че не приготвят всеобщо нарастване на заплатите за цялата компания.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР