След като на първото си заседание преди седмица осмото Общо

...
След като на първото си заседание преди седмица осмото Общо
Коментари Харесай

Избрано е ръководството на Общото събрание на БАН с мандат 2020-2024 година

След като на първото си съвещание преди седмица осмото Общо заседание /ОС/ на Българската академия на науките /БАН/ избра за собствен ръководител проф. Евелина Славчева, на днешното второ съвещание управлението на Общото събранието беше допълнено с двама заместник-председатели. Това заяви пресцентърът на Българска академия на науките.

За заместник-председатели на Общото заседание на Българска академия на науките са определени проф. доктор Любомир Анестиев от Института по металознание, уреди и технологии с Център по хидро- и аеродинамика "Акад. Ангел Балевски " на Българска академия на науките, и доцент доктор Елка Трайкова от Института за литература на Българска академия на науките. За секретар на Общото заседание е определен доцент доктор Драган Чобанов от Института по биоразнообразие и екосистемни проучвания на Българска академия на науките.

Общото заседание е висшият групов орган за ръководство на Българската академия на науките. Дейността на Оценка за съвместимост се реализира въз основа на Закона за Българска академия на науките, на Устава на Българска академия на науките и на правила, признати от Оценка за съвместимост. Членовете на Общото заседание се избират с скрито гласоподаване от общите събрания на учените в непрекъснатите научни звена в Българска академия на науките. Мандатът на членовете на Общото заседание е четиригодишен. Ръководството на Общото заседание се състои от ръководител, от двама заместник-председатели и от секретар.

Медицинският университет в Плевен подписва съглашение с Българска академия на науките

На 29 юни - нa първото зaceдaниe нa осмото Общo cъбрaниe нa Българска академия на науките, проф. Евелина Славчева бeшe избрaна зa прeдceдaтeл нa ръкoвoдния oргaн нa Българската академия на науките. Тя бeшe избрaна cъс 75 глaca "зa ", oт приcъcтвaлите 86 члeнoвe. Зa ръкoвoдния пocт беше издигнaта единствено нoминaцията на проф. Славчева, която бешe ръководител на седмото Общо заседание на Българска академия на науките /26 април 2016 г./.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР