След като миналата година Xiaomi стигна до третото място в ...

След като миналата година Xiaomi стигна до третото място в

Xiaomi 12S Ultra - първият резултат от партньорството с оптичния гигант Leica

След като предходната година Xiaomi стигна до третото място в класацията за производители на смарт телефони с максимален пазарен дял в света, през тази не престава с напъните да предлага артикули с премиум качество.

От компанията вършат нова крачка в тази посока посредством новия Xiaomi 12S Ultra, основан в партньорство с друго огромно софтуерно име - Leica.

Смартфонът е първият резултат от съдействието сред Xiaomi и немският колос в сферата на оптичните системи и уредите за точна механика. Ако ще правиш премиум артикули, разумно е те да да оферират премиум функционалности и тук идва ролята на Leica като водач в производството на оптики.
 Снимка: Xiaomi
Xiaomi не е първият китайски производител на смарт телефони, който употребява фотографското ноу-хау от известна марка. Още в края на 2020 година Vivo сплоти сили със Zeiss, до момента в който тази година Oppo и OnePlus пуснаха на пазара телефони, които са създадени взаимно с Hasselblad.

В случая на Xiaomi 12S Ultra обаче имаме напълно друго равнище.

Тук приказваме за един доста сериозен акцент върху камерата с 1-инчов 50MP датчик Sony IMX989, ултраширока 48MP камера (и двете имат асферични лещи) и 48MP телефото камера с 120mm фокусно разстояние. Двете 48MP камери употребяват 1/2-инчов датчик Sony IMX586.

Централно място обаче заема големият 50MP датчик. Големите датчици нормално водят до по-добри фотоси, тъй като могат да улавят по-добре светлината - основата за всяка фотография. Повече светлина значи по-високо качество на фотографията. Разбира се, има и други фактори, само че като общо предписание, размерът има значение.

При Xiaomi 12S Ultra в допълнение към страхотния датчик, главната камера разполага с оптична стабилизация на изображението (OIS), бленда f/1.9 и обектив, който се състои от осем детайла.

Приносът на Leica към плана е обвързван със системата Vario-Summicron 13-120 mm f/1.9-4.1 ASPH, която работи в трите задни камери. Всички те се възползват и от няколко немски вълшебен трика за намаляване на отблясъците в обектива и възстановяване качеството на изображението.
 Снимка: Xiaomi
В допълнение към някои филтри на Leica, потребителите могат да превключват сред два фотографски стила - Leica Authentic Look за естествено изглеждащи фотоси с по-силна триизмерна дълбочина и Leica Vibrant Look за повече жизнеспособност и цвят.

Особено видим е нощният режим на снимане, който фактически разрешава основаването на извънредно положителни изображения, даже при липса на съвсем никаква светлина.

Отвъд всичко това телефонът е относително тежък и много стабилен в ръката, с железен корпус и тил от еко кожа.

Екранът е 6,73-инчов LTPO2 AMOLED с оптималната бляскавост от 1000 нита, 2К резолюция и освежаване 120Hz. В горната централна част на екрана има 32-мегапикселова селфи камера, а в долната централна част има много добре реагиращ скенер за пръстови отпечатъци.

По отношение на хардуера 12S Ultra може да се похвали с много мощен чипсет Snapdragon 8 Plus Gen 1. Оперативната памет е 8 GB или 12 GB, а вътрешната - 128 GB, 256 GB или 512 GB.
 Снимка: Xiaomi
12S Ultra разполага с 4860mAh батерия и 67W бързо зареждане. Вярно е, че огромна част от останалите флагмани имат по-голям потенциал на батериите и по-бързо зареждане, само че включеното 50W безжично зареждане на Xiaomi работи задоволително дейно, по този начин че да направи смарт телефона задоволително конкурентен, даже и да не е водещ в класа си.

Единственото тъжно в цялата история е, че няма по какъв начин да забележим това Xiaomi в нашата част на света, така като сега е предопределено за китайския пазар.

Все отново 12S Ultra много добре демонстрира на света какъв брой надалеч е стигнала Xiaomi и показва какви са упоритостите на компанията.

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg