След като миналата година правителството Петков – Нинова и първото

...
След като миналата година правителството Петков – Нинова и първото
Коментари Харесай

Наполовина по-малко немски туристи спрямо 2019 г, не щат извън юли-август, бият ни РСМ и Албания

След като предходната година държавното управление Петков – Нинова и първото служебно държавно управление, където министър на туризма е сегашният Илин Димитров (ПП), не заплатиха обещаните на немските туропетатори по 35 евро на седалка за чартърните полети до България, т.г. ще имаме в най-хубавия случай към половината посетители от най-големия пазар на пътуващи в Европа по отношение на 2019 година Както неведнъж обясняваме, явно без нов артикул, бг туризмът е жертван.

 Ето какво написа от мястото на събитието един от тримата професионални публицисти в сектора Наталия Малчева:

" Интересът към България на ревюто в Берлин е сдържан, като множеството от срещите на родните компании бяха със остарели сътрудници, а интерес от нови компании към дестинацията съвсем нямаше.

За страдание Албания и Северна Македония сега се продават по-добре от страната ни в Германия, защото са " близка екзотика " на налични цени, обясниха пред travelbulgarianews.bg представителите на бранша.

Още в края на предходната година туроператорите, които водят туристи у нас от Германия, обявиха, че ще орежат чартърните си стратегии за това лято, поради обещаните им, само че неизплатени по 35 евро на седалка за дошъл у нас туристи със аероплан за лято 2022 година
След поредност от срещи от страна на Министерство на туризма и български сътрудници на фирмите на пазар Германия стана ясно, че растеж на записванията от страна на немски туристи за родното море през това лято ще има. Той обаче ще е от порядъка на 20-25 на 100 по отношение на 2022 година, само че туристите ще са с 40-45 на 100 по-малко спрямо предпандемичната 2019 година Записванията обаче са единствено за дейния сезон, само че не и за крилата ”.

Само подсещаме, че сходни обещания за растеж по отношение на мъртвите К19 времена през 2020-2021 година имаше и за предходната година, само че не ни се получи. За това лято също си оставаме единствено с очаквания към този момент, като реалистичните упования са туристите от Германия да бъдат на половина по отношение на 2019 година

А това е главният ни пазар от соца и до през днешния ден, изключително пък след отпадането на републиките от някогашния Съюз на съветските социалистически републики като генетична зона и при срината за бг туризма Англия, където продаваме седмица олинклузив на 230 – 270 паунда.
" Според Димитров е наложително рекламният бюджет на страната ни да бъде повишен, по този начин е България да може да си разреши да е страна-партньор на ITB Берлин или на WTM в Лондон.

На туроператори, които оперират на немския пазар, ще бъдат дадени средства, с които да популяризират България като туристическа дестинация. Това заяви служебният министър на туризма Илин Димитров ”.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР