След като компютърните услуги с отдалечен достъп (Cloud computing) и

...
След като компютърните услуги с отдалечен достъп (Cloud computing) и
Коментари Харесай

Готови ли сте за дигитално работно място?

След като компютърните услуги с далечен достъп (Cloud computing) и IoT откриха своето наличие, IT отделите би трябвало да основат следена и лесна за потребление среда за всички платформи и устройства.
Това развиване към по този начин нареченото „ цифрово работно пространство “ е естествената реакция на въздействието, което потребителската технология е имала и към момента оказва върху света на бизнеса. Казано по-просто, чиновниците чакат да се радват на същата лекост на потребление в работната си среда, както в персоналния си живот с помощта на подвижността.

Потребителски опит

Основният ключ към триумфа, когато става въпрос за разбиране на цифровото работно пространство, е да се обезпечи допустимо най-безпроблемно преживяване за крайните консуматори. Например, колкото по-лесно човек може да превключва сред настолното си работно място и мобилното устройство, толкоз по-добре. Очевидно това води до това, че вашият ИТ отдел би трябвало да вземе поради разнообразието от приложения, защото нужните приложения и желанията на устройствата могат доста да варират.
Един от методите да се поддържат доста разнообразни видове консуматори е внедряването на основано в облак решение, което ще обезпечи рационализирана среда с персонализирани функционалности за вход. Това би разрешило на потребителите да получат достъп до личната си среда, със характерните приложения, от които се нуждаят за работата си. Необходимо е единствено да вкарат своите идентификационни данни и може да се окаже много потребно, изключително когато хората споделят доста разнообразни устройства. И всичко това с помощта на по този начин наречената „ мобилна-облачна конвергенция “. Има доста разновидности и артикули, които обезпечават добре функциониращо цифрово работно място, само че един от най-хубавите образци на българския пазар за бизнес мобилни решения са Soft1 SFA и Soft1 360.

Сигурност

Освен потребителския опит, сигурността е вторият параметър, който дефинира актуалното цифрово работно пространство. Целта остава същата: внедряване на решение, което ще бъде елементарно за потребление и ръководство и най-много несъмнено. Бизнесът не би трябвало да прави взаимни отстъпки по въпроси, свързани с достъпа до чувствителни корпоративни данни. Достъпът до такива данни би трябвало да бъде стеснен единствено до доверени консуматори, устройства и приложения. Това условие включва търсене на решение, което да отбрани цифровото работно пространство, ограничавайки мобилните приложения, данни и цифровите следи от устройства в центъра за данни и интранета, когато се счете за належащо.

От друга страна, обезпечаването на мобилни устройства не значи ограничение на продуктивността на личния състав. Решения като отключване с едно допиране разрешават на потребителите достъп до мечтаните от тях приложения, без да се постанова да употребяват комплицирани ПИН кодове и пароли. Правилното решение е налице и си коства да откриете това, което дава отговор на вашите потребности.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР