След като късно снощи бяха обявени нови ограничителни мерки срещу

...
След като късно снощи бяха обявени нови ограничителни мерки срещу
Коментари Харесай

Новите ограничителни мерки вкараха европейските борси в червена територия

След като късно нощес бяха оповестени нови ограничаващи ограничения против ковид, европейските акции се намалиха на търговията през днешния ден.

Вчера показателите стартираха на зелена територия, само че доста от тях завършиха деня на минус или най-малко със доста намаляване, което стартира към 16 ч. локално време. Такъв беше казусът с немският DAX, както и с френския CAC 40 и с Eurostoxx 600. Най-много се усети понижаването в браншове, считани за сигурни, като опазване на здравето, хранителни артикули и комунални услуги, съобщи Ройтерс.

Днес немският индикатор DAX отстъпи с 0,18%. Френският показател CAC 40 се намали с 0,12%.

Британският FTSE 100 започва на плюс – като към обяд има повишаване от 0,2%, а  паневропейският Eurostoxx 600 се увеличи с 0,1%.

В огромна степен растежът се дължеше на покачването на някои петролни компании заради рекордната стойност на черното злато.

Също по този начин английската компания за облекла Next разгласи, че е имала по-добри от предстоящите коледни продажби, което докара до растеж от 7% на акциите й. Увеличение имаха и книжата на Marks and Spencer, Morrisons, Tesco.

Германската компания за полупроводници и чипове Dialog Semiconductor пък нарастна с 4%, откакто разгласи доста положителни данни за приходите си през четвъртото тримесечие заради огромното търсене на 5G смарт телефони.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР