След като Кара и Яра завоюваха отново своето място в

...
След като Кара и Яра завоюваха отново своето място в
Коментари Харесай

Алек Попов води Сестри Палавееви в Петното

След като Кара и Яра завоюваха още веднъж своето място в класациите за най-продавани книги и след тематичното ретро празненство, с което най-известните близначки в историята ни – Сестри Палавееви – приветстваха своите читатели в София, е време полето на бойните дейности да се разшири до града на тепетата – Пловдив. 

Освободете си датата  20 март 2018 година, тъй като най-превежданият български създател Алек Попов и „ Сестри Палавееви по пътя към новия свят ” ви канят да открехнете дружно вратата към чудния свят на романа.

От  19:00 ч. в клуб „ Петното на Роршах ” Александър Секулов и Алек Попов ще беседват в границите на книжовен салон Spirt & Spirit за смеха като лек от махмурлука на историята, за надмогването на табутата, за свободата да гледаме в предишното оттатък черно-белите клишета.

„ Сестри Палавееви по пътя към новия свят ” или продължението на първия партизански разказ на 21 век преплита в себе си претекстове и сюжети в стила на филми като „ Гадни копилета “ на Тарантино, „ Банани “ на Уди Алън, неуместните клипове на Монти Пайтън, епичния разказ на Толкин, югославските партизански екшъни и купчините винтидж комикси, с цел да профучи безкомпромисно през коловозите на историята и да надскочи лъжливата носталгия по предишното.

Сред страниците на „ Сестри Палавееви по пътя към новия свят ” оживяват български комунисти, югославски партизани, тайфа джуджета, окопали се в старите сребърни мини на крал Стефан Урош, врачката Ганга, заблудени слугинчета, резидент на НКВД… и още куп герои на едно време, в което нищо не е обикновено.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР