След като изминалата седмица потвърди класирането си за осминафиналите, тази

...
След като изминалата седмица потвърди класирането си за осминафиналите, тази
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен бетонира първата си позиция в групата след бой на Динамо Киев

След като миналата седмица удостовери класирането си за осминафиналите, довечера Байерн Мюнхен " бетонира " и първата си позиция в група Е. Няколко седмици след погрома над Динамо Киев вкъщи, селекцията на Юлиан Нагелсман повтори упражнението и на украинска земя. Победата бе с резултат 1:2, а баварската машина подсигури нужната си преднина още до паузата, когато към този момент водеше с 0:2.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен
Победата можеше и да се размине за златните медалисти от Бундеслигата, които в последната минута имаха шанса Виктор Циганков само да разтресе тяхната дясна греда.

Под изобилния снеговалеж на Олимпийския стадион в Киев, Байерн поведе още в 13-ата минута. Роберт Левандовски прибави следващия неповторим гол в блестящата си кариера, откакто със задна ножица наказа неприятно изчистена топка от украинската защита.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен
В 41-ата германците сътвориха нова скоростна офанзива, при която Мюлер прескочи подадена топка от Толисо и тя отиде за Кингсли Коман, който от дребен ъгъл не сгреши за 0:2.

До полувремето в приложимост влезе и системата ВАР, която прегледа опция за дузпа в интерес на Динамо. В последна сметка реферът Умут Мелер се отхвърли от сходен процес на събитията.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен
Успокоени от удобната си преднина, гостите леко понижиха оборотите на своето показване. Това се оказа и отличен миг за звездата на динамовци - Микола Шарапенко, който загатна за изключителните си качества. На два пъти той беше на косъм от попадението в 48-ата минута, само че по този начин и не откри път на топката всред сигурния Нойер.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен
Упоритостта му въпреки всичко даде резултат и киевчани понижиха в 70-ата. Атакуващият халф бе в основата на добра офанзива, при която Циганков откри в наказателното поле Денис Гармаш, а той със мощен шут в средата на вратата понижи до 1:2.

Оттам насетне селекцията на Мирча Луческу внезапно повярва, че може да измъкне нещо от тази среща и спешните мигове пред Нойер зачестиха. Веднъж немският национал отчая Сидорчук с привидно невъзможна интервенция, а малко по-късно изстрел на Циганков мина около дясната греда.
Снимка: БГНЕС  Байерн Мюнхен
В последните минути драмата беше цялостна и Байерн се отърва на косъм от равенството. Циганков нанесе яростен удар от границата на наказателното поле, но за негово страдание топката срещна само дясната греда.

В последния кръг, в мач без значение, Байерн приема вкъщи Барселона. Динамо ще гостува на Бенфика.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР