След като година и половина управлява държавата чрез три свои

...
След като година и половина управлява държавата чрез три свои
Коментари Харесай

Радев открива тръбата на Борисов

След като година и половина ръководи страната посредством три свои служебни кабинета и като наложи емигранта Кирил Петков за министър-председател в тандем с другия дезертьор Асен Василев, Румен Радев щял на следващия ден да открие газовата тръба с Гърция, която стартира кабинетът на Бойко Борисов, само че бе тотално забатачена точно от „ президентските “ кабинети.

Срокът за обекта бе до края на предходната година, само че заради радевото ръководство ще се реализира 9 месеца по-късно.

Церемонията щяла да се излъчва онлайн по Българска национална телевизия.

Газовата връзка сред България и Гърция, която ще бъде открита на 1 октомври, трансформира уверено енергийната карта на Европа, изпъчи се през днешния ден Радев пред президента на Азербайджан Илхам Алиев.

Алиев от времето на Борисов подава газ за България, само че потокът ту секваше, ту тръгваше – с помощта на радевите кабинети.



От своя страна президентът на Азербайджан уточни, че с Радев са разисквани доставките на спомагателни количества газ към България.

Сега е по-важно от всеки път да действаме бързо. С годините Азербайджан се потвърди като благонадежден снабдител и експортьор на синьо гориво, добави той.

Служебният министър председател Гълъб Донев пък дал работен обяд в чест на високопоставения посетител.

В състоялия се диалог било изказано удовлетворение по отношение на откритото стратегическо партньорство сред двете страни.

Донев подчертал върху енергийното съдействие и приноса на Азербайджан като благонадежден сътрудник и поръчител в областта на сигурността на газовите доставки за България и Европейския съюз.

Той срещнал президента Алиев със сериозната и целенасочена работа на служебния кабинет за въвеждането в употреба на междусистемната газова връзка Гърция-България, която има главно значение за енергийната сигурност в района и за диверсификацията  на енергийните източници.

Донев показал, че отличното дългогодишно партньорство сред София и Баку е добра основа, върху която да се обсъдят опциите България да получава спомагателни количества газ от Азербайджан.

Предвид стратегическото разположение на България и на Азербайджан  по продължение на коридора „ Изток-Запад “, Донев откроил евентуалните изгоди за двете страни от задълбочаване на съдействието в региона на превоза и свързаността.

Донев обърнал особено внимание и на взаимоотношението на България и Азербайджан в културната сфера, като дал висока оценка за постигнатите резултати.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР