След като декември трудно събирахме пари за заплати, от края

...
След като декември трудно събирахме пари за заплати, от края
Коментари Харесай

Бивш шеф във ВМЗ-Сопот: От февруари работата ни се повиши страшно много

След като декември мъчно събирахме пари за заплати, от края на февруари внезапно търсенето се увеличи ужасно доста и ние имаме поръчки за две години напред. И да – доста от дестинациите са за Централна Европа”. Това сподели пред Нова телевизия Никола Стоянов, който е някогашен ръководител на съвета на шефовете на ВМЗ-Сопот.

„ Скандалното е, че госпожа Нинова ни упреква, че ние сме се опитвали да прокараме договорка за експорт към Украйна, а ВМЗ не прокарва покупко-продажби, ние сме просто производител, и че тя я била спряла”, добави той във връзка пренасочването на оръжейна договорка от Афганистан към Украйна, за която породи спор сред министъра на стопанската система и промишлеността в оставка Корнелия Нинова и бившето управление на предприятието. Международната компания, с която ВМЗ-Сопот има рамков контракт, поискала продукцията, предопределена за Афганистан, да не бъде изпращана, а да остане на склад в България, за което плащала наем. След време решила да пренасочи въпросната пратка с оръжия към друга дестинация – Украйна, за което ВМЗ незабавно алармирало Министерството на стопанската система и промишлеността.

„ След 2014 година има рекомендация на Международната организация, защото има напрежение в този регион, да не се изнася за там оръжие”, изясни Стоянов, като акцентира, че това не е възбрана.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР