След като Бундеслигата стана първия голям евопейския шампионат, който бе

...
След като Бундеслигата стана първия голям евопейския шампионат, който бе
Коментари Харесай

Неспирната сила срещу Непоколебимия обект

След като Бундеслигата стана първия огромен евопейския шампионат, който бе възобновен, в този момент е време и за първото грандиозно дерби. Днес от 19:30 часа български време Борусия Дортмунд приема Байерн Мюнхен в "Дер Класикер " в най-важния мач за сезона. „ Жълто-черните “ изостават на 4 точки от баварците в класирането и само победа ще ги върне в борбата за купата.

За първи път в историята конфликтът сред двата тима ще се организира без аудитория. Мачовете в Германия се състоят пред празни трибуни като защитна мярка против разпространяването на ковид. Това е удар за домакините, които ще би трябвало да се оправят без своята всеотдайна и гръмогласна аудитория.

Възпитаниците на Люсиен Фавр към този момент завоюваха едно дерби без помощта на ентусиастите и то по безапелационен метод. Това стана едвам преди 10 дни, когато в Рурското дерби Борусия надделя Шалке 04 с 4:0.

Що се отнася до програмата на оставащите кръгове двата състава имат съвсем еднакъв по компликация график. Те ще се изправят против отбори от дъното на класирането, както и от средата на таблицата, само че към тях ще има и такива със противници, борещи се за място в Шампионската лига.

Изключително забавно противоборство се оформя сред голмайсторите на домакините и гостите - Ерлинг Халанд и Роберт Левандовски. Норвежецът дойде в Дортмунд през януари за 20 милиона евро и мигновено стартира да разкоства отбраните на противниците. За 10 срещи в немския хайлайф наниза 10 гола, а към тях добави и двете попадения в Шампионската лига и едно в Купата на Германия.

От началото на акцията двамата щурмоваци са се разписали по 41 пъти.

Въпреки това полякът има леко преимущество, тъй като огромна част от головете му са в Бундеслигата, до момента в който една част от тези на Халанд са в австрийското. От друга страна норвежецът за 10 мача в немския хайлайф е записал против името си 3 асистенции, до момента в който Лева за 25 срещи е направил 4 голови подавания.

Последният път, когато Борусия и Байерн кръстосаха шпаги, първенците надвиха с 4:0 в Мюнхен на 9 ноември предходната година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР