След като беше санкциониран от САЩ по закона Магнитски“ през

...
След като беше санкциониран от САЩ по закона Магнитски“ през
Коментари Харесай

Пеевски внесе иск в американския съд, настоява да го извадят от списъка Магнитски

След като беше глобен от Съединени американски щати по закона „ Магнитски “ през юни 2021г., депутатът от незабавно съобщи, че претекстовете към тези наказания не дават отговор на действителността и че ще предприеме всички дейности за изчистване на името си, в това число като ангажира американски юристи.

През септември предходната година стана ясно, че процедурата по обжалване е задействана, като един от юристите на Пеевски – Кенет Нуненкамп, уточни, че производството към този момент е  висящо пред OFAC и пред Държавния департамент на Съединени американски щати и че в случай че същото приключи сполучливо, това би довело до унищожаване на глобите по световния закон „ Магнитски “.

Проверка на „ Стандарт “ в американската система за правосъдни каузи удостовери, че при започване на месец август тази година е стартирала правосъдната част от това произвеждане, като пред съда в окръг Колумбия (District Of Columbia District Court) е подадена искова молба от името на и шестте негови сдружения, които също бяха включени в санкционния лист. Делото е формирано на 6 август и към момента не е планувано, защото е на стадий приканване на страните, а искът е ориентиран против Държавния департамент, Министерството на финансите на Съединени американски щати и Службата за надзор на задграничните активи OFAC.

В исковата молба се удостоверява тезата на от последната една година, че липсват каквито и да било доказателства за негови непозволени дейности или присъединяване в корупция. Сега излиза наяве, че и до сегашния миг такива не са били показани от американската администрация на „ Morgan, Lewis & Bockius “ като негови представители, заради което настояването до съда е същият да постанови дефинитивно отпадане на глобите срещу Пеевски и сдруженията в които има присъединяване. Непредоставянето на доказателства, съгласно американските юристи, прави глобата незаконосъобразна и нарушава правото на отбрана на Пеевски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР