След като бе разпространена новината за задържането на Ангел Папалезов

...
След като бе разпространена новината за задържането на Ангел Папалезов
Коментари Харесай

Министър Минеков с предположение – висш полицай, задържан заради него

След като бе публикувана новината за задържането на Ангел Папалезов - върховен служител на реда, борещ се против закононарушенията с културни полезности, министърът на културата проф. Велислав Минеков допусна, че е допустимо карцерът да цели разстройване на контактите им.

Папалезов, който е началник на бранша за битка против закононарушения, свързани с културно-исторически полезности в Главна дирекция „ Национална полиция “, бе упрекнат, че е член на тайфа за трафик на антики и пране на пари

В същото време проф. Минеков обсъждал с Папалезов хрумвания за основаване на нова полицейска конструкция, която да е самобитен спецотряд по културно завещание от вида на тези, които съществуват в Турция, в Гърция, в Италия, в Испания, във Франция.

По думите на министъра Папалезов е извънредно способен експерт и един от малцината, които фактически работят в полицията – знаят къде какво се случва, пазят закона и управляват сполучливи акции.

Според Минеков най-подходящо би било България да последва модела на полицейските структури по културното завещание в Италия и във Франция. Италианското звено, да вземем за пример, е подчинено на министъра на културата. То наброява близо 400 души мощно въоръжена полиция - със самолети и моторни катери. При визитата си в Рим министър Минеков разговарял с италианския президент Серджо Матарела точно по въпросите за опазването на културното завещание, като президентът го уверил, че ще му обезпечи подпомагане за реализирането на желанията си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР