След изявленията на френския президент Еманюел Макрон във връзка с

...
След изявленията на френския президент Еманюел Макрон във връзка с
Коментари Харесай

"Ню Йорк таймс": Правителството на Северна Македония е рухнало

След изказванията на френския президент Еманюел Макрон по отношение на неполучаването от Европейски Съюз на дата за присъединителни договаряния за Северна Македония един от най-влиятелните американски вестници написа в разбор, че македонското държавно управление е рухнало, написа скопският в. "Вечер ".

Правителството на премиера Зоран Заев в Северна Македония е в колапс, процесът на разширение на Европейски Съюз е заплашен, написа авторитетният американски вестник за работата на френския президент и обстановката в Северна Македония след последната среща на върха на Европейски Съюз, отбелязва "Вечер ".

Управляващият СДСМ стартира да се приготвя за избори, написа вестникът, отбелязвайки, че на съвещание на Централния съвет на СДСМ ръководителят на партията и министър председател Зоран Заев е декларирал в очакване на изборите на 12 април, че СДСМ е любимец съгласно анкетите и партията е подготвена да влезе в изборния развой.

По предложение на Заев Централният съвет единомислещо избра Люпчо Николовски за началник на изборния щаб на СДСМ, написа изданието. Централният съвет на СДСМ задължи заместник-председателката на партията Радмила Шекеринска да координира дейностите към новата изборна стратегия на партията.

Абсурдно е да се разисква смяна на изборния модел пет месеца преди изборите, декларирал депутатът от Демократичния съюз за интеграция Артан Груби, представен от "Независен весник ".

Груби сподели, че политическите партии са съгласували промени в изборния закон, в които не се планува смяна на изборния модел, написа изданието.

Депутатът заяви, че в неделя ще има среща на политически партии, неправителствени организации и интернационалните организации и към този момент е координиран текст на проектозакон, който ще включи всички рекомендации на наблюдателските задачи на ОССЕ-ОДИЧП от последните три изборни цикъла - президентски, локални и референдум и в това предложение не се разисква изборният модел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР