След изслушване на Явор Божанков Общото събрание на парламентарната група

...
След изслушване на Явор Божанков Общото събрание на парламентарната група
Коментари Харесай

Изключиха Явор Божанков от парламентарната група на БСП

" След чуване на Явор Божанков Общото заседание на парламентарната група на коалиция " Българска социалистическа партия за България " взе единомислещо решение за изключването му от групата ". Това се показва в публична позиция на социалистическата партия, публикувана от пресцентъра ѝ.

Правилникът на парламентарната група планува: " Чл. 26 (2) Всеки депутат е задължен да извършва решенията на управлението и Общото заседание. Може да показва противоречие на Общото заседание, само че след взимане на решение, е задължен да го извършва. (3)... Парламентарната група може да изключи член на групата при редовно безучастие в работата на Народното събрание и на парламентарната група или при обилни нарушавания на политиката на Българска социалистическа партия и съдружното съглашение. Решението се приема с болшинство от две трети от членовете на Парламентарната група ", разясняват от партията.

Причина за това решение стана изявление и гласоподаване на Божанков за даване на военнотехническа помощ за Украйна, макар решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия и Общото заседание на парламентарната група да се гласоподава " срещу ".

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " прикани Явор Божанков да напусне Народното събрание и да освободи мястото за идващия в листата.

" Ще бъде лицемерно да сме част стратегиите за развиване, когато се получава пари, само че не е част когато народ е подложен на систематична експанзия, когато хора в Украйна са подложени на систематичен тормоз ", съобщи от парламентарната естрада по-рано Божанков.

По думите му много български жители са комплицирани по тематиката. " Дори президентът Радев сподели, че Русия ще завоюва тази война. Много уеб сайтове на съветска агитация споделят същото нещо, само че девет месеца това не е е явно ", подчерта депутатът.

За изявлението си Явор Божанков получи мощни алподисменти от ГЕРБ, само че не и от групата на Корнелия Нинова, която беше безапелационна, че " рано или късно в Украйна ще има мир, и той ще бъде натрапен с дипломатически договаряния ".

" Питам ви, Австрия, Унгария, Швейцария, Лихтенщайн, Малта, Молдова, Ирландия - какви страни са? Те изповядват ли европейски полезности? Че те не доставят оръжия. И това го взеха решение техните национални органи. Опорката ви, че всички вършат по този начин и би трябвало, и ние да вършим - пада. Не всички вършат по този начин. Редица европейски страни споделиха " не " на доставянето на оръжия. Помагаме с филантропична помощ, одобряват бежанци, както направи България и както е обикновено да се направи, когато един народ страда ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР