След изострянето на конфликта с България, Русия заплаши целия ЕС

...
След изострянето на конфликта с България, Русия заплаши целия ЕС
Коментари Харесай

Заради България: Русия заплашва ЕС с отмъщение


След изострянето на спора с България, Русия заплаши целия Европейски Съюз с последствия. " Необмислената поддръжка за антируски дейности " може да докара до възмездие за всички в Европейски Съюз, предизвести Мария Захарова.

Мария Захарова

, в този момент Русия заплаши и други страни от Европейския съюз с последствия. Европейски Съюз трябвало да бъде наясно, че " недомислената поддръжка за антируски дейности от страна на членки на Общността придвижва отговорността за последствията върху целия Европейски Съюз, в това число и що се отнася до възмездие от наша страна ". Това разгласи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова в понеделник, 4 юли 2022.
Редакцията предлага
, откакто България отхвърли да промени решението си за изгонването на 70 съветски дипломати и чиновници от страната.

" Политизираното решение на София да понижи безпричинно нашия дипломатически личен състав в България сигурно няма да остане без отговор в двустранните връзки ", изясни още Захарова. Тя настоя София и Европейски Съюз да помислят за " реципрочността, която лежи в основите на дипломатическите връзки ".

. От Европейската работа за външна активност оповестиха, че съветската опасност за спиране на дипломатически връзки с България е неоснователна, а решението на София изцяло дава отговор на наредбите на интернационалното право.

От началото на съветската нападателна война против Украйна доста европейски страни изгониха съветски дипломати. В отговор и Русия изгони европейски дипломати. Още през месец март България изгони 10 съветски дипломати.

***
Вижте и това видео от нашия списък:
" Те изнасилиха и убиха щерка ни. Мразим съветския свят. "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР