След изключително положителния отзвук на оригиналната концепция за „най-красивия електрически

...
След изключително положителния отзвук на оригиналната концепция за „най-красивия електрически
Коментари Харесай

E-LECTRIC! Jaguar Classic ще създава изцяло електрически автомобили E-TYPE

След извънредно позитивния отзив на истинската идея за „ най-красивия електромобил в света “, Jaguar Classic удостовери, че ще предложи на пазара напълно електрически коли Jaguar E-TYPE. Новината идва година след сполучливия дебют на емблематичния състезателен автомобил във тип на концептуален електрически модел, показан на Jaguar Land Rover Tech Fest през септември 2017 година

Съчетавайки своя експертен опит във възобновяване с новаторските технологии от Jaguar I-PAC, първият напълно електрически 5-местен състезателен SUV автомобил в историята на марката, Jaguar Classic ще предложи специфични направени по поръчка коли E-TYPE, възобновени и трансформирани в електрически в същото дружество Classic Works, в което се прави и възобновяване на забележителния E-TYPE Reborn в Ковънтри, Англия.


Възможност за трансформиране на съществуващи коли E-TYPE в електрически ще се предлага на актуалните притежатели на модела. За да се резервира достоверността на базовия автомобил, електрическата промяна ще бъде изцяло обратима.

Тим Ханиг, Директор на Jaguar Land Rover Classic, показа: „ Бяхме впечатлени от позитивния отзив на концептуалния модел Jaguar E-TYPE Zero. Да създадем удоволствието от притежанието на типичен автомобил непреходно във времето е съществена цел за Jaguar Classic.
E-TYPE Zero акцентира невероятното завещание на E-TYPE, експертния опит и майсторство на Classic Works и в същото време показва решимостта на Jaguar Land Rover да основават коли с нулеви излъчвания навсякъде в своя бизнес, в това число в Jaguar Classic. “

Подробности за техническите спецификации и цените ще бъдат дадени на по-късен стадий, само че Jaguar Classic към този момент приема поръчки от евентуални клиенти на E-TYPE Zero. Доставките на първите електрически коли E-TYPE се чака да стартират от лятото на 2020 година

Концептуалният модел Jaguar E-type Zero

Концептуалният модел Jaguar E-type Zero освен се кара и наподобява като E-TYPE - той предлага и изключителна динамичност, с по-бързо ускоряване от истинския Series 1 E-TYPE.

Jaguar Classic си слага за цел пробег от над 270 км. за напълно електрическите коли E-TYPE, за което спомагат ниската маса на автомобила в ненатоварено положение и елегантната аеродинамика. Концептуалният модел се зарежда от батерия с мощ 40kWh, която може да бъде заредена за към 6 часа, според от източника на зареждане.


С изключение на своя реформаторски силов елемент, модифицирани принадлежности и арматурно табло, изтъкващо най-новата информационно-развлекателна система със сензорен екран, концептуалният модел E-TYPE Zero е запазил огромна част от своя автентичен подбор.

Ефективни LED предни фарове допълват емблематичния дизайн на Series 1. Специално за E-TYPE е планиран електрически мотор с едностепенна редукционна предавка, употребяващ доста от съставените елементи на Jaguar I-PACE. Литиево-йонната батерия има същите размери и сходно тегло като общоприетия 6-цилиндров мотор XK, употребен в E-TYPE, и е ситуирана на същото място. Електрическият мотор се намира тъкмо зад батерията, на мястото на скоростната кутия на E-TYPE. Нов карданов вал изпраща мощността към пренасящия диференциал и крайната предавка.

Използването на електрически силов елемент с сходно тегло и размери като на актуалните бензинов мотор и трансмисия значи, че структурата на автомобила, в това число окачването и спирачките, не се е трансформирала, което опростява трансформацията и резервира чувството при шофиране като на истинския автомобил.

В долпънение E-TYPE Zero ще се предлага със особено покритие на боята в бронзов цвят. Изключителният модел ще направи дебюта си в Съединени американски щати на The Quail: събитие, обвързвано с моторните спортове, през днешния ден, 24-ти август.




Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР