След изключителния успех през миналото лято Софийската филхармония отново ще

...
След изключителния успех през миналото лято Софийската филхармония отново ще
Коментари Харесай

La Dolce Vita на открито със Софийската филхармония

След изключителния триумф през предишното лято Софийската филхармония още веднъж ще зарадва феновете си с актуализирана версия на концерта „ La Dolce Vita” - най-хубавото от италианските майстори на кино музика. На 3 юли в Парк-театър „ Борисова градина “ ще звучат произведения на всепризнатите гении Енио Мориконе, Стелвио Чиприани, Луис Бакалов и Нино Рота. Познатите на всички тематики от паметни филми като " Сладък живот ", Амаркорд ", " Гепардът ", " Осем и половина ", " Ново кино Парадизо " и други този път ще бъдат интерпретирани от Софийската филахрмония и маестро Григор Паликаров, който не крие пристрастието си към италианското кино.
С този концерт Филхамрония открива летния си сезон, който и тази година ще се реализира на две подиуми – в Парк-театър „ Борисова градина “ и в атриума на Квадрат 500.


Летният сезон на Софийската филхармония " Споделете музиката " е подсилен от Столична община и е част от Културния календар на София.



Григор Паликаров дебютира на оперна сцена още като студент (на 22 години), когато дирижира “Риголето” в оперните театри в Плевен и Стара Загора. От януари 2000 година до април 2019 година е щатен диригент в Софийска опера и балет, а репертоарът му включва повече от 60 оперни и балетни заглавия.

Към сегашния миг маестро Паликаров преподава оперно-симфонично диригентство в НМА „ Проф. П. Владигеров “, където сполучливо пази докторска степен по музикално и танцово изкуство през 2017 година и доцентура през март 2019 година От сезон 2005/2006 година досега той е и основен живописен началник и диригент на Симфонично-оперетно сдружение “Маестро Г. Атанасов” – гр. Пазарджик.

Григор Паликаров е чест посетител – диригент на доста оркестри и оперни театри в страната, измежду които: Софийска филхармония, Симфоничен оркестър на Българското национално радио, Класик ФМ оркестър – София, на който е и непрекъснат диригент от сезон 2008/09, Държавните опери в Пловдив, Варна (на която е непрекъснат гост-дирогент от сезон 2021/22 г.), Бургас и други Сред поредицата му от диригентски изяви особено място заемат многочислените студийни записи на разнообразни произведения със Симфоничния оркестър на Българското национално радио, както и участията му в влиятелни национални и интернационалните музикални фестивали.

Григор Паликаров постоянно реализира и голям брой гастроли в чужбина в страни като Германия, Австрия, Белгия, Франция, Италия, Люксембург, Русия, Съединени американски щати, Словения, Гърция, Полша, Украйна, Тайван, Холандия, Англия, Португалия, Мексико, Корея, Япония, Уругвай, Китай и други

В рамките на два мандата е бил ръководител на “Менса”–България – клон на международната организация на хора с висок коефицент на просветеност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР