След инстанционен контрол от страна на Върховна касационна прокуратура разследването

...
След инстанционен контрол от страна на Върховна касационна прокуратура разследването
Коментари Харесай

Разследването срещу Кирил Петков е възобновено след инстанционен контрол от страна на Върховна касационна прокуратура

След инстанционен надзор от страна на Върховна касационна прокуратура следствието против Кирил Петков от „ Продължаваме Промяната “ е обновено и е формирано досъдебно произвеждане, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Софийска районна прокуратура.

По-рано през днешния ден от районната прокуратура обявиха, че оферират на основния прокурор Иван Гешев да изиска от Народното събрание имунитета на Петков по отношение на досъдебно произвеждане по отношение на декларация за поданство.

От доказателствата, събрани в хода на следствието, може да се стигне до извода, че в подадената от Петков пред президента декларация, е затаена истина – съществуване на двойно поданство, и е доказана лъжа, че лицето дава отговор на изискванията за избиране на народни представители, показват от прокуратурата.

Кирил Петков съобщи, че ще се откаже от имунитета си непринудено в деня преди комисията в Народното събрание вземе решение по отношение на вероятно отправено искане от страна на основния прокурор за имунитета му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР