След години спорове и недоразумения по управление най-вече на инфраструктурата

...
След години спорове и недоразумения по управление най-вече на инфраструктурата
Коментари Харесай

Министерският съвет да определя кои курорти са национални, предлага министърът на туризма

След години разногласия и недоразумения по ръководство най-много на инфраструктурата на главните морски курорти, министърът на туризма Николина Ангелкова предлага правилник с промени в Закона за туризма. Те са оповестени на държавния портал за публични съвещания.

Текстът планува националните курорти се афишират за такива с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма.

Предвижда се хотелите и заведенията за хранене в по този начин избраните национални курорти за двойно по-къс от нормалния период да получават административно обслужване.

Промените плануват отрасловият министър да приготви разпоредба за националните курорти, с която да се уреждат: критериите, на които да дават отговор курортите, с цел да бъдат оповестени за национални. Сред тях са такива ръководството на дейностите в тях, за създаване и поддържане на туристическата инфраструктура, реклама на опциите за туризъм, поддържане на реда, къде да има или да няма преместваеми обекти, къде да се паркира. С наредбата се чака да се дефинира и правилник за озвучаването на открити площи.

По тази тематика изключително деен през последната година е вицепремиерът Валери Симеонов, който упорства да се понижи шумът в курортите. Дори неотдавна взаимно със здравния министър предложиха план, с който да се усилят часовете, в които да се лимитира шумът навън.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР