След година, която донесе значителни промени в трите най-гледани български

...
След година, която донесе значителни промени в трите най-гледани български
Коментари Харесай

Какво предстои по телевизиите през новата година

След година, която донесе обилни промени в трите най-гледани български малките екрани, " Дневник " хвърля взор към това, което те приготвят при започване на новата година и през пролетния сезон. Би Ти Ви и " Нова телевизия " залагат на нови сериали и не престават към този момент одобрени формати, а Българската национална телевизия предлага на феновете си нови излъчвания.

Би Ти Ви

Големият въпрос при Би Ти Ви е с какво ще размени " Шоуто на Слави ", чиито финален епизод беше излъчен на 31 юли. Предаването, за което още не е известно по кое време стартира, ще е в същия времеви диапазон сред 22:30 и 23:30 часа и ще бъде вътрешна продукция. То ще бъде в същия формат като " Шоуто на Слави " и ще се опита да притегли феновете с комизъм, мнения, артистични осъществявания и със срещи с български и интернационалните персони от света на изкуството, културата, спорта и авторитетни обществени фигури.

 Кадър от
© Би Ти Ви

Кадър от " Съни бийч ".

" Съни бийч " е новият сериал на Би Ти Ви, отдаден на морския курорт " Слънчев бряг ". Романтичната комедия е продукция на " Междинна станция " на Иван и Андрей и ще се излъчва всяка седмица. Режисьор е Димитър Димитров, който е работил за сериали като " Домашен арест " и " Дървото на живота ", а в актьорския екип влизат имена като Бойко Кръстанов, Иво Аръков, Явор Бахаров, Евелин Костова и Боряна Братоева. " Сериалът ще повдигне завесата към потайностите на хотелиерския и туристическия бизнес, пречупени през персоналните истории на персонажите ", пишат от " Би Ти Ви ".

Предстоят и нови сезони вътрешните продукции " Гласът на България " и MasterChef България, както и на " Бригада Нов дом " и " Смени дамата " на " Междинна станция ".

Нова телевизия

Два нови сериала предстоят в ефира на " Нова телевизия ". " Ягодова луна " ще води феновете в света на пожарникарите. Вътрешната продукция дава обещание внушителното пресъздаване на достоверни обстановки от пожарникарската специалност, напрегнати екшън подиуми, каскади, детонации, специфични резултати и безизходен сюжет. От " Нова телевизия " настояват, че това ще е българският сериал с най-вече компютърно генерирани облици, а основните функции са поверени на Асен Блатечки, Александър Сано, Радина Боршош, Христо Мутафчиев, Димо Алексиев, Деян Донков и Стефка Янорова.

 Кадър от
© "Нова телевизия "

Кадър от " Ягодова луна ".

" Нова телевизия " също се обръща към тематиката за морските курорти с комедийния фамилен сериал All Inclusive. Приключенията на две другарски фамилии на българското Черноморие са поднесени от артисти като Ненчо Балабанов, Любен Кънев, Елена Атанасова и София Маринкова. Режисьори са Боя Харизанова и Тодор Николов, а основен сценарист е Иван Ангелов. " Четирите сюжетни линии на поредицата касаят българските фамилии през днешния ден, младежите, децата и хората в третата възраст, като засягат настоящи тематики, които надали ще оставят феновете безучастни ", оповестяват от малкия екран.

Предстоят и нови сезони на сериала " Откраднат живот " и кулинарното предаване Hell’s Kitchen Bulgaria. В радващата се на огромна гледаемост продукция " Като две капки вода " тази година феновете ще могат сами да изберат осмия участник. Всеки искащ може да покаже гения си посредством три къси видеа и да ги изпрати на екипа на предаването.

Българска национална телевизия

Българската национална телевизия не се включва в съревнованието при сериалите, само че в програмата влизат няколко нови излъчвания. Тази събота (18 януари) от 21.00 часа ще бъде излъчен първият епизод на " Събота вечер с Дони ". Развлекателното шоу дава обещание доста музика в осъществяване на водещия и гостите, а песните ще звучат в съпровод на симфоничен оркестър. " Предаването ще може да се гледа от цялото семейство – и от тези, които обичат музиката на Дони, и от техните деца или родители, които познават неговите посетители – артисти, музиканти и спортисти ", пишат от публичната медиа.

На 7 януари в ефира на малкия екран стартира и музикалното предаване " Моят плейлист " с водещ Васил Върбанов. То се излъчва всеки вторник от 22.00 часа и в него известни персони - музиканти, актьори, спортисти и политици, ще показват своите 10 обичани песни. В ефира се завръща и телевизионният спектакъл - през януари по Българска национална телевизия ще върви акомодацията на " Немили-недраги " от Иван Вазов, а при започване на февруари феновете ще могат да гледат телевизионната режисура " Милионерът " по едноименната комедия на Йордан Йовков.


© Българска национална телевизия

" Събота вечер с Дони "

От миналия уикенд (11 и 12 януари) стартира и новата графа " След новините ", която се излъчва след централната емисия " По света и у нас ". Репортерският формат ще доразвива водещите вести от седмицата. От 15 януари в ефира на малкия екран още веднъж ще има предаване за проверяваща журналистника - " Следите остават " с дългогодишния публицист Богдана Лазарова.

Българска национална телевизия обичайно ще поддържа зрителския интерес и със спортни и музикални събития, измежду които състезанието на " Евровизия 2020 " с присъединяване на Виктория Георгиева, Европейско състезание по футбол и Олимпийските игри – Токио 2020.

Промените през 2019 година

Изминалата 2019 година донесе основни промени в трите най-гледани канала в българския ефир. През април братята Домусчиеви публично станаха притежатели на " Нова телевизия ". По-малко от месец по-късно беше освободен дългогодишният член на управителния съвет на медиата Силвия Зурлева и Виктория Бехар, която заемаше позицията " Стратегическо развиване " на новините и настоящите излъчвания. През юни договорите на проверяващите публицисти Миролюба Бенатова и Генка Шикерова бяха прекъснати и им беше препоръчано да създават продукция, която след това да оферират на медиата. Те избраха да се разделят с малкия екран, а през септември ги последва и различен проверяващ публицист - Марин Николов. През декември пък новините на " Нова телевизия " бяха управлявани от притежателя, шеф и програмен шеф на свързвания с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски " Канал 3 " Ива Стоянова.

За Българска национална телевизия 2019 година мина под знака на дълбоката финансова рецесия, в която е изпаднала медиата с насъбрани задължения от над 35 млн. лева След конкурс на 5 юли Емил Кошлуков беше назначен за общоприет шеф на публичната медиа и размени подалия оставка Константин Каменаров, който получи условна присъда за шофиране под въздействието на алкохол. Скоро по-късно Кошлуков направи първата кадрова промена в публичната медиа, освобождавайки шефа на Дирекция " Информация " Уляна Пръмова. После той спря " Стани богат " и понижи на половина бюджета на " Бързо, елементарно, вкусно ". Българска национална телевизия се раздели и със спортния публицист Камен Алипиев. От ефир паднаха още предаванията " Нощни птици " и " Умно село ", а на 1 декември дългогодишният проверяващ публицист на Българска национална телевизия Валя Ахчиева разгласи, че напуща публичната медиа.

За Би Ти Ви, както към този момент беше упоменато, огромната оригиналност за 2019 година беше рухването на " Шоуто на Слави " след 19 години в ефира на малкия екран.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР