След Германия и Италия – две от 4-те най-големи икономики

...
След Германия и Италия – две от 4-те най-големи икономики
Коментари Харесай

И Гърция плаща газа в рубли

След Германия и Италия – две от 4-те най-големи стопански системи в Европейския съюз, и Гърция разреши на фирмите си да откриват сметки в рубли в Газпромбанк за разплащане за доставки на съветски газ.

Само България и Полша все още са отрязани от Москва поради безапелационен отвод съответните им сдружения да открият сметка в рубли, където еврото по договорите да се конвертира по отношение на валутния курс на Русия за деня.

България внася сега съветски газ от хранилището в Гърция, който минава през медиатор. Подобна дивотия може да роди единствено кабинетът „Петков“.

Сметките са парно се подвигат най-малко с 20% поради отхвърли на Петков Булгаргаз да открие сметка в рубли в Газпромбанк.

Гръцките компании, които внасят съветски газ, са минали към новата скица за заплащане на горивото в рубли и доставките няма да спрат, съобщи източник от газовата промишленост, предава РИА Новости.

Всички гръцки компании минаха към заплащане в рубли. Сметките са открити и процесът на заплащане е в ход, съобщи източник на медията.

Гръцката AMNA заяви по-рано, че ДЕПА е платила на Газпром за доставките през април в евро в сходство с насоките на Европейската комисия от 19 май.

Международните наказания и решенията на Европейски Съюз не са нарушени.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР