След Германия и Франция, и в Русия заговориха за национализация.

...
След Германия и Франция, и в Русия заговориха за национализация.
Коментари Харесай

И в Русия мислят за национализация

След Германия и Франция, и в Русия заговориха за национализация. Предложението е на синдикатите, което е пратено като публично писмо до премиера Михаил Мишустин.

Синдикалният началник Михаил Шмаков твърди, че проблемите на съветските компании на фона на пандемията могат да доведат до обстановка, в която да станат всеобщи спекулативните покупко-продажби с една единствена цел- придобиване на предприятия. Според него с одържавяване би трябвало да бъдат избавени стратегически компании за стопанската система на страната и по този начин да бъде обезпечена обществената непоклатимост. Кои да са предприятията би трябвало да бъде решено в тристранната комисия, в която влизат страна, работодатели и синдикати.

Синдикатите упорстват най-малко за година да се забрани повторна приватизация на компании, които стават държавна благосъстоятелност, с цел да се избегнат злоупотреби.

Това не е първото искане от страна на Шмаков за национализация. Преди две години той изиска от държавното управление да изкупи акциите на предприемача Олег Дерипаска в „ Русал “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР