След фурора и силния уикенд за грациите ни на Световната

...
След фурора и силния уикенд за грациите ни на Световната
Коментари Харесай

Ограбиха ли Катрин Тасева съдиите в Пезаро?

След фурора и мощния уикенд за грациите ни на Световната купа в италианския град Пезаро. които не пропуснаха да се върнат в България с медали и да зарадват почитателите на красивия спорт, идва и един митинг, който буди мнения и въпроси от страна на почитателите на българската художествена гимнастика, а и освен.
 Ансамбълът ни златен с най-висока оценка за компликация, рускините предпоследни
Разбира се, може би тематиката нямаше да бъде толкоз обсъждана, в случай че не е наранена директно българката Катрин Тасева, която сграбчи среброто на финала на лента. Безспорно голям триумф, за което се пребори с едно доста добре изиграно с възприятие комбиниране.

Можеше обаче да бъде първа. Именно поради неточност на рускинята Дина Аверина, която зае първото място на лента във финалите. Истината е, че Аверина в действителност изигра съчетанието си по най-хубавия метод. Изглежда обаче не е отразена доста огромна неточност, която несъмнено щеше да промени класирането, освен за нашето момиче, само че и за класиралите се след нея.



Става въпрос за възел на лентата, с който Аверина играе през по-голямата половина от съчетанието. Възелът е призрачен сън за една гимнастичка, която щом го забележи би трябвало мигновено да го развърже или да смени уреда си с авариен. Причината за това е, че щом лентата е вързана, съдиите би трябвало да правят оценка само огромните опасности (големите изхвърляния на уреда) в съчетанието. Всички останали детайли, даже и изпълнени съвършено, не се правят оценка.



Съчетанието на Дина е извънредно комплицирано и направено по този начин, че тя да натрупва доста точки. Отразявайки следствията от възела обаче, оценка от 20.600 наподобява невъзможна. След изиграването си самата Аверина наподобява смутена, а откакто излиза оценката й съветската коментаторка възкликва " Слава богу ".

Интересен е обстоятелството, че коментаторките сигурно са забелязали преди този момент възела, само че не го разясняват.

Така доста от почитателите си задават въпроса за какво за едни може, а за други не. И за какво се прави услуга на двукратната международна шампионка Дина Аверина, която въпреки всичко получава златния си орден с усмивка.

Разбира се, от българския щаб не са създали коментар по отношение на възела на Аверина, а само се радват за заслужения орден на Тасева, който обаче можеше да бъде златен.

Самата Катрин написа в инстаграм профила си, че е доста щастлива от медала, само че има още доста работа и може да показа композициите си в още по-добра светлина. На въпроси, свързани със съчетанието на Аверина, тя споделя, че не я е гледала и не е индивидът, който би трябвало да разяснява обстановката.

За играта на Тасева, президентът на БФХГ Илияна Раева написа: „ Катрин Тасева завоюва през днешния ден сребърен орден на лента! Не съумя да я изиграе с всичко заложено, само че медалът си е орден. Кати изигра чисто и топка, и лента, само че й липсваше онази пристрастеност и вътрешен заряд, който трансформира композициите и във вълнуващи картини. Катрин има доста сложни и наситени композиции. Още напълно малко й би трябвало, с цел да разгъне невероятния си капацитет и да ги изиграе както единствено тя може. Вярвам, че това ще случи идващия уикенд на международната купа в София. Традиционно, Катрин навлиза последна във върхова спортна форма “.

Въпросът с неотразената неточност обаче остава и буди отвращение освен при българските почитатели. Ограбена ли е гимнастиката и всички състезателки в Пезаро и за какво за съдиите има два метода? Това се питат всички, а в това време доверието и вярата им понижава.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР