След фойерверките в новогодишната нощ- десетки стопани търсят животните си,

...
След фойерверките в новогодишната нощ- десетки стопани търсят животните си,
Коментари Харесай

Десетки стопани търсят кучетата си, избягали след фойерверки в новогодишната нощ

След фойерверките в новогодишната нощ- десетки стопани търсят животните си, избягали под паника поради шума. В обществените мрежи е цялостно и със фотоси на кучета, открити надалеч от притежателите си.

Дейзи изчезва минути след среднощ, изплашена от фойерверките. Втори ден притежателите я търсят в селата към Сливен.

„ Аз я държах в ръце, обаче съседите ни имаха много пиротехника. Кученцето просто от ръцете ми хвръкна, като стрела. Много ми е мъчително, въпреки всичко е като дете. Надявам се, в случай че някой я е взел, да я върне”, споделя Денимира Русева, притежател на Дейзи.

Дейзи е едно от десетките кучета, изчезнали в новогодишната нощ. Други развиват тежки признаци и имат потребност от дълго лекуване. Котките понасят напрежението по-леко, само че за всички бездомни животни той може да се окаже съдбовен, твърди доктор Илиян Стоянов.

„ Нормално е при такава солидна заря животните да се крият, да намират места като убежища “, изяснява доктор Илиян Стоянов, ветеринарен доктор пред БТВ.

В Мездра доброволци избавиха куче, което се заклещило в пролука, изплашено от новогодишните пиратки.

„ Разбрахме,че единственият метод, по който можем да помогнем на кучето и да го извадим, е да разрежем част от павилиона, от фургона на притежателите. Слава Богу ни разрешиха да отрежем част от фургона и да издърпаме кучето, което се оказа доста мъчно също “, описа Станислав Марински от Animal Hepl –Мездра.

Спасеното куче се възвръща в приюта на доброволците.

А от Фондация „ Добрите феи " желаят възбрана на пиротехниката в новогодишната нощ. Меги Дерм се грижи за десетки животни в приюта, който е основала.

„ Абсолютно всички се бяха изпокрили в миша дупка, котките под диваните, кучетата по стаите “, споделя Меги Дерм.

За прекъсване на рисковите развлечения приканиха и притежателите на Дейзи, които въпреки всичко имат вяра да я видят жива.

„ Има деца, има бебета, има заболели, аутисти - всички се стряскат от тези неща. Ако имат сърца, да спрат, да не продължават”, прикани Денимира Русева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР