След едногодишно прекъсване поради пандемията от COVID-19, Местната комисия за

...
След едногодишно прекъсване поради пандемията от COVID-19, Местната комисия за
Коментари Харесай

„Лятно детско обучение“ се проведе за поредна година в Мездра /снимки/

След едногодишно спиране заради пандемията от COVID-19, Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни към Община Мездра стартира реализирането на Програма „ Лятно детско образование “. Както и в предходните издания, в нея ще бъдат обхванати четвъртокласници от градските ИОУ „ Св. св. Кирил и Методий “, СУ „ Иван Вазов “ и ОУ „ Христо Ботев “, осведоми секретарят на комисията Силвия Петкова.
Като част от дейностите по програмата учениците, които приключват начален стадий на обучение, посетиха Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РС „ ПБЗН “). Младшите инспектори Томас Иванов и Владислав Ботев срещнаха децата със същността на специалността пожарникар, след което им демонстрираха по какъв начин се гаси пожар. Подрастващите имаха опция да прегледат профилираната противопожарна и аварийно-спасителна техника, с която разполага районен съд „ ПБЗН “.
Лятното детско образование ще продължи един месец. По време на курса четвъртокласниците ще се срещнат също с работата на локалното звено на Зонално жандармерийско ръководство - Монтана и на Районно ръководство „ Полиция “. Превантивната просветителна стратегия включва също теоретични и на практика занимания за оказване на първа (долекарска) здравна помощ, предварителна защита на използването на наркотични субстанции, алкохол, тютюн и други
В края на курса, който ще завърши на 3 юли в Археологически комплекс „ Калето “, децата ще получат грамоти за сполучливо приключено образование.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР