След един изключителен сезон в NFL (Националната футболна лига) е

...
След един изключителен сезон в NFL (Националната футболна лига) е
Коментари Харесай

Голямото шоу Super Bowl LVI - пряко по MAX Sport 2

След един извънреден сезон в NFL (Националната футболна лига) е време за огромния край, а точно Super Bowl LVI. Супербоул обичайно е най-гледаното спортно събитие в Съединени американски щати, а през тази година то ще бъде излъчено и по български състезателен канал – MAX Sport.

От септември 2021 MAX Sport стана първата българска телевизия, която излъчи постоянен сезон на NFL, по-късно всичките мачове от плейофите и в този момент следва да предава директно и дълго чакания край. Зрителите ще могат да гледат Супербоул в нощта на неделя против понеделник, на 14 февруари, от 01:30 ч. директно по MAX Sport 2.

До дуела доближиха тимовете на Синсинати Бенгалс и Лос Анджелис Рамс. И двата отбора приключиха на 4-то място в своите конференции през постоянния сезон, само че по-късно демонстрираха страхотни игри по време на плейофите и справедливо стигнаха до Супербоул.

Бенгалс победиха в AFC (Американската футболна конференция), откакто по пътя си в плейофите отстраниха Лас Вегас Рейдърс, най-хубавия тим в конференцията от постоянния сезон Тенеси Тайтънс и участника в последните две издания на Супербоул Канзас Сити Чийфс.

В плейофите на NFC (Националната футболна конференция) пък Рамс се оправиха с Аризона Кардиналс, по-късно се стигна до епичния конфликт, в който победиха първенеца Тампа Бей Буканиърс и по този начин сложиха завършек на славната кариера на легендата Том Брейди, а на финала на конференцията се оправиха със Сан Франциско 49.

В исторически проект Синсинати и Лос Анджелис са надалеч от най-титулуваните тимове в Лигата. Рамс са по-успешният отбор, като досега имат 4 явявания на Супербоул. Само в един от случаите обаче съумяха да завоюват трофея „ Винс Ломбарди “ и това бе през 1999 година, когато отборът бе основан в Сейнт Луис. В останалите 3 случая – през 1979, 2001 и 2018-а Рамс изгубиха огромния край. От другата страна Бенгалс са измежду тимовете, които в никакъв случай не са печелили купата в NFL. В 54-годишната си история отборът от Синсинати е взел участие два пъти в Супербоул. Двата случая са през ’80-те (1981 и 1988 г.), като и в двата мача губят от Сан Франциско 49.

56-ото издание на Супербоул ще се организира на стадион SoFi в Лос Анджелис. Любопитното е, че навръх това оборудване домакинските си мачове играят Рамс. Това ще бъде едвам вторият случай в историята, когато един от участниците в Супербоул излиза на личния си стадион. Предишният бе през предходната година в Тампа, като домакинският фактор може би оказа помощ на локалния Бъканиърс и той разруши с 31:9 съперника си Канзас Сити Чийфс.

През предходната година на стадиона в Тампа даже имаше ограничаване, като трибуните бяха запълнени единствено на 37%, до момента в който в този момент стадионът ще одобри публиката с цялостния си потенциал.

Зрителите на стадиона, а и тези пред телевизионните екрани, ще станат очевидци и на обичайно огромно шоу, трансформирало Супербоул в марка и най-гледаното телевизионно събитие в Америка. Няколко огромни звезди от музикалната сцена на Съединени американски щати ще бъдат част от програмата, като на сцената преди мача и по време на почивката сред полувремената, ще излязат голям брой реализатори, измежду които Еминем, Снуп Дог, Доктор Дре и Мери Джей Блайдж.

Най-интересно обаче ще е на терена, когато излязат двата тима Рамс и Бенгалс. Дали публиката в Лос Анджелис ще помогне на Рамс да стигнат до купата или Бенгалс ще поднесат следващата изненада през сезона? Зрителите ще могат да схванат на 14 февруари от 01:30 ч. директно по MAX Sport 2.

MAX Sport ще зарадва почитателите на американския футбол и през идващия сезон. Спортните канали на А1 държат правата за лъчение на NFL за сезон 2022-2023 и още веднъж ще излъчат доста вълнуващи мачове от постоянния сезон, и всичко най-интересно от плейофите до Super Bowl LVII през 2023 година

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР