След двегодишно прекъсване, заради COVID-19, А1 и Националната асоциация за

...
След двегодишно прекъсване, заради COVID-19, А1 и Националната асоциация за
Коментари Харесай

платена публикация
НАПГ и А1 организираха пролетен лагер за 20 младежи от приемни семейства

След двегодишно спиране, поради COVID-19, А1 и Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) организираха обичайния пролетен лагер за младежи от приемни фамилии. В събитието участваха 20 младежи от 14 до 18 годишна възраст от разнообразни райони в страната. Лагерът се организира в Националния STEM център в София.

Лагерът „ Споделяме дружно “ бе отдаден на персоналната история на младежите, както и на привързаността, принадлежността и връзката с другите. Пролетното събиране за възпитаници от приемни фамилии е част от дългогодишната поддръжка на А1 за идеята на приемната грижа и самодейностите на НАПГ. Водещи на лагера бяха Сами Исониеми, служител на реда, отраснал в приемна грижа във Финландия, и Хава Билен, българка, едно от първите деца в приемни фамилии у нас.

В рамките на престоя си в София младежите посетиха централния офис на А1 и под формата на полемика с Петя Николова, старши специалист в направление „ Човешки запаси “, разискаха своите житейски проекти, бъдещите си професионални планове и получиха скъпи препоръки. Учениците от приемни фамилии участваха интензивно в диалога за това по какъв начин личностните качества могат да се трансфорат в устойчиви мощни страни и да подкрепят реализацията в специалността.

Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки “ в А1 България, разяснява: „ Кариерното насочване на младежите в тийнейджърска възраст е тематика, която постоянно остава подценена. За децата от приемни фамилии упътванията и препоръките, които нашите сътрудници от „ Човешки запаси “ дават, са още по-ценни, с цел да могат те да се развият като пълноценни членове на обществото, с убеденост и самочувствие в своите познания и качества. Каузата на приемната грижа е доста значима за А1 и неслучайно я поддържаме към този момент над 10 години, тъй като имаме вяра в правото на умерено детство и ярко бъдеще за всички деца. “
„ Ние, в Националната асоциация за приемна грижа, към този момент 13 години имаме вяра, че поддръжката в младежите от приемни фамилии, е основна за образуването им като персони. Благодаря на А1, че повече от 10 години ни оказва помощ да поддържаме непрекъсната връзка с децата, с техните приемни родители, и да им оказваме помощ да са по-успешни “, разяснява Мирослав Долапчиев, ръководител на НАПГ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР