След две десетилетия очакване, единственият син на настоящия главен изпълнителен

...
След две десетилетия очакване, единственият син на настоящия главен изпълнителен
Коментари Харесай

Семейната династия в Hyundai продължава с нов председател на борда

След две десетилетия очакване, единственият наследник на сегашния основен изпълнителен шеф Чунг Монг ку - Чунг Ю Сун, беше назначен на поста ръководител на борда на южнокорейската Hyundai, съобщи Reuters. Самият Чунг Монг ку наследи империята, която през днешния ден е вторият максимален чебол в Южна Корея и петият максимален авто колос в света от татко си Чунг Ю Юнг, който е и неин създател.

" Продължавайки смелото и новаторско завещание, аз съм фаворизиран да стартира нова глава в Hyundai Motor Group, което е и гигантска отговорност ", сподели пред чиновниците 49-годишният Чунг Ю Сун по време на церемонията по встъпването си в служба.
 Hyundai връща в сервиза 51 хиляди електрически Kona поради риск от пожар
Hyundai връща в сервиза 51 хиляди електрически Kona поради риск от пожар

Акцията може да коства до $500 млн. на производителя

Сред сферите, в които той ще се концентрира, включват самостоятелните коли, електрификацията, производството на водородни кафези, роботиката и градската въздушна подвижност, т.е. летящите коли.

При встъпването му в служба акциите на Hyundai Motor нарастнаха с 2,5% и завършиха деня при растеж от 0,3% на фона на общ спад на пазара от 0,6%. Причината за това е поевтиняването на скъпите книги на Kia Motors, които са благосъстоятелност на Hyundai, с 1,6% и на Hyundai Mobis с 1,1%.
 Hyundai достави първите 7 камиона с водород в Швейцария
Hyundai достави първите 7 камиона с водород в Швейцария

До края на годината общият им брой ще доближи 50

Чунг Монг ку зае постовете на основен изпълнителен шеф и ръководител на борда през 2000 година След актуалната смяна 82-годишният предприемач резервира поста си на основен изпълнителен шеф, само че към този момент е почетен ръководител, като това е третата промяна на върха на учредената през 50-те години на предишния век компания.

Чунг Ю Сун беше изработен изпълнителен вицепредседател през 2018 година От тогава компанията вложи 1,6 милиарда $ в технологията си за самостоятелни коли, направи взаимно сдружение с американската Aptiv и партньорство с Uber за въздушни електрически таксита. Освен това влага в бизнеса за споделено пътешестване Grab.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР