След драматичното класиране на Хърватия за полуфиналната фаза на Мондиал

...
След драматичното класиране на Хърватия за полуфиналната фаза на Мондиал
Коментари Харесай

Ваня Джаферович пред bTV: Футболът сплотява Хърватия. Това е нещо велико!

След трагичното класиране на Хърватия за полуфиналната фаза на Мондиал 2018, в предаването " 120 минути " гостува Ваня Джаферович. Бившият футболист на " Берое " и " Локомотив " София, който има мачове за младежките обединения на родната си Хърватия, приказва за страстите от достигането до финалната четворка и за шампионските фантазии.

" Хърватите са доста родолюбив народ и особено футболът доста ги сплотява. Обединиха се почитателите на Torcida Split ( " Хайдук " ) и Bad Blue Boys ( " Динамо " Загреб). Заедно викаха за Хърватска. Това е велико нещо. Вие също сте го изживели през 1994 година ", стартира Ваня.

" По времето на Златното потомство през 1998 година бях на 15 години. Спомням си ги, гледал съм мачовете. Никога не съм очаквал, че ще се случи нещо такова отново, въпреки че през годините сме имали страшни играчи. Сега имаме Модрич и Ракитич - футболисти, които играят на международно равнище. Мисля, че заслужават. "
Снимка: Reuters
Джаферович разяснява и политическите послания, отправени от футболисти на Мондиал 2018. Най-пресен образец е клипчето, което снимаха един от героите за Хърватия нощес - Домагой Вида и помощник-треньорът Огнен Вукоевич, директно след класирането за полуфиналите. Двамата се обърнаха към почитателите на някогашния си тим - " Динамо " Киев, със " Слава на Украйна ". Поздравът е мото на украинските националисти и сигурно е разгневил руснаците.
Вида нервира Русия: Слава на Украйна! (ВИДЕО) Защитникът ядоса домакините освен с положителната си игра на 1/4-финала
" Беше доста неуместно. Печелиш мача, отиваш на полуфинал, а да заснемеш такова видео... Мисля, че Вида беше ненапълно измамен от Вукойевич. Вида просто не знаеше какво прави. Разбрах, че има някаква опасност да го санкционират за два мача. Надявам се да не стане. Не наказаха Шакири и Джака , тъй че не би трябвало.

Ваня показа и дали има вяра, че Хърватия може да стане международен първенец.

" Всичко е допустимо, само че мисля, че Белгия и Франция са най-силните на това състезание. И Англия също по този начин са по-силни от нас, с показаното до момента. Ние добре играхме в групата, обаче двата мача с Русия и Дания, които направихме, не бяха от най-хубавите на Хърватска. "

" Полуфиналът е полуфинал. Колкото и да са изтощени, всеки ще излезе и ще даде всичко от себе си, ще " изяде " терена. ", приключи Джаферович.

fixtures
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР